Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pupupiparit

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Leivo söpöt pikkuleivät helposti pakastetaikinasta ja panosta koristeluun. Valkuaisesta ja tomusokerista valmistuva pikeerikuorrutus kuivuu nopeasti ja sopii valloittavien pikkupupujen pilkkukuviointiin. Näillä hurmaat varmasti!

27.7.2015
Reseptin ainekset
25 kpl
1 kpl
murotaikinaa (pakaste) (paketti n. 400 g)
Pikeerikuorrutus
2 kpl
valkuaista (M-koko)
2 1/2 dl
tomusokeria
1/2 tl
sitruunamehua
1/5 tl
elintarvikeväriä (vaaleanpunaista)
Lisäksi
vaaleanpunaisia karamelleja töpöhänniksi

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kauli taikina jauhotetulla työtasolla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pikkuleipiä pupun mallisella muotilla. Nosta pikkuleivät lastalla leivinpaperin päälle pellille.

Paista pupupipareita 200-asteisen uunin ylätasolla 5–7 minuuttia. Jäähdytä.

Mittaa valkuaiset ja puolet tomu­sokerista kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja vähitellen loppu tomusokeri. Kuorrutteen tulisi olla melko löysää ja valuvaa.

Siirrä puolet kuorrutuksesta toiseen kulhoon. Värjää toinen puolikas vaaleanpunaiseksi tipalla elintarvikeväriä.

Kaada valkoinen ja vaaleanpunainen kuorrutus pursotin- tai vahvoihin pakastuspusseihin ja leikkaa pienet reiät kulmiin.

Kuorruta pikkuleivät kauttaaltaan toisella kuorrutteella ja tiputtele samantien toisella värillä pisaroita kosteaan kuorrutepintaan. Laita vaaleanpunainen pallokarkki hännäksi.

Anna kuorrutuksen kuivua ainakin parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Pikkuleivät säilyvät kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä noin kuukauden.

Voit kokeilla punaisen kuorrutteen valmistamista myös mansikan makuisesta tomusokerista. Tee tällöin eri väriset kuorrutteet omina erinään käyttäen kumpaankiin erään yhden valkuaisen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt