Maku

Puolukkasinappi

15 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.43
0

Puolukkasinappi on kiva riistaruokien maustaja. Testaa myös karpaloita puolukoiden tilalle.
Tulosta
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (1 annosta)

  • 2 dlpuolukoita
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 2/3 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlsuolaa
  • 6 rklsinappijauhetta

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Soseuta puolukat sauvasekoittimella tai siivilän läpi survoen.

Kaada puolukkasose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen.

Nosta saostunut seos liedeltä ja sekoita joukkoon sinappijauhe. Käytä sinappijauhetta vähemmän, jos haluat miedompaa sinappia.

Tölkitä puolukkasinappi kuumennettuun purkkiin.

•Tarjoa puolukkasinappia riistan kera.

•Valmista karpalosinappia korvaamalla puolukat karpaloilla.

MITÄ PIDIT?
3.43