Maku

Syksyn i-h-a-n-i-n pasta! Purppuranpunainen puolukkapestopasta yllättää pirteällä maullaan

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Rakastetun peston syysversio surautetaan puolukasta ja pecorinojuustosta! Happaman marjan ja suolaisen juuston yhdistelmä yllättää iloisesti. Viimeistele puolukkapestopasta paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja timjamilla.
KA
4
0
Julkaistu: 8.10.2021


Ainekset (4 annosta)

Puolukkapesto

  • 3valkosipulinkynttä
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
  • 100 g pecorinojuustoa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • (suolaa)

Lisäksi

  • 300 gohutta nauhapastaa tai spagettia

Viimeistelyyn

  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl tuoretta timjamia
  • pecorinojuustoraaastetta
Tulosta

Puolukkapestopasta valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paahda sekä pestoon että päälle tulevat auringonkukansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  2. Lisää puoli desiä öljyä ja valkosipulit pannulle ja sekoittele sen aikaa, että sipulit pehmenevät, mutta eivät pala. Siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  3. Mittaa puolukat monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Paloittele juusto ja lisää se sekä puolet siemenistä tehosekoittimeen. Lisää myös valkosipulit öljyineen sekä loppu öljy (½ dl). Soseuta ainekset tasaiseksi tahnaksi.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  5. Valuta pasta, mutta säästä desi keitinvettä. Sekoita puolukkapesto pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Sekoita hienonnettu timjami ja paahdetut siemenet. Viimeistele annos siemen-yrttisekoituksella ja juustoraasteella.

Vinkki!

Pecorinojuuston tilalla voit käyttää myös parmesaania.

Kommentoi »