


Syksyn i-h-a-n-i-n pasta! Purppuranpunainen puolukkapestopasta yllättää pirteällä maullaan
20 min
Rakastetun peston syysversio surautetaan puolukasta ja pecorinojuustosta! Happaman marjan ja suolaisen juuston yhdistelmä yllättää iloisesti. Viimeistele puolukkapestopasta paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja timjamilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Puolukkapesto
3
valkosipulinkynttä
½ dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
oliiviöljyä
3 dl
puolukoita (tuore tai pakaste)
100 g
pecorinojuustoa
⅓ tl
mustapippuria
(suolaa)
Lisäksi
300 g
ohutta nauhapastaa tai spagettia
Viimeistelyyn
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
tuoretta timjamia
pecorinojuustoraaastetta
Puolukkapestopasta valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paahda sekä pestoon että päälle tulevat auringonkukansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Lisää puoli desiä öljyä ja valkosipulit pannulle ja sekoittele sen aikaa, että sipulit pehmenevät, mutta eivät pala. Siirrä pannu sivuun jäähtymään.
- Mittaa puolukat monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Paloittele juusto ja lisää se sekä puolet siemenistä tehosekoittimeen. Lisää myös valkosipulit öljyineen sekä loppu öljy (½ dl). Soseuta ainekset tasaiseksi tahnaksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta pasta, mutta säästä desi keitinvettä. Sekoita puolukkapesto pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Sekoita hienonnettu timjami ja paahdetut siemenet. Viimeistele annos siemen-yrttisekoituksella ja juustoraasteella.
Vinkki!
Pecorinojuuston tilalla voit käyttää myös parmesaania.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat