Maku

Puolukkalihapullat ja juuresmuusi

30 min
4
0


 

Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 kplmunaa
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlpuolukoita
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)

Juuresmuusi

  • 500 gperunaa (jauhoinen lajike)
  • 500 gbataattia
  • 10 dlvettä
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista ensin juuresmuusi. Kuori ja lohko perunat ja bataatit. Keitä kasvikset liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi.

Yhdistä kulhossa korppujauhot, kermaviili ja muna. Lisää jauheliha ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi massaksi.

Kääntele sekaan puolukat ja juusto.

Pyörittele jauhelihasta kostutetuin käsin pullia. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Kypsennä puolukkalihapullia 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.

Valuta kypsät perunat ja bataatit, säästä keitinliemi. Soseuta ja lisää kerma, rasva ja tarvittaessa keitinlientä.

MITÄ PIDIT?
4