


Puolukkalihapullat ja juuresmuusi
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Reseptin ainekset
4 annosta
3/4 dl
korppujauhoja
200 g
kermaviiliä
1 kpl
munaa
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
puolukoita
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
Juuresmuusi
500 g
perunaa (jauhoinen lajike)
500 g
bataattia
10 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 dl
ruokakermaa
1 rkl
voita
Valmista ensin juuresmuusi. Kuori ja lohko perunat ja bataatit. Keitä kasvikset liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi.
Yhdistä kulhossa korppujauhot, kermaviili ja muna. Lisää jauheliha ja mausteet. Vaivaa tasaiseksi massaksi.
Kääntele sekaan puolukat ja juusto.
Pyörittele jauhelihasta kostutetuin käsin pullia. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Kypsennä puolukkalihapullia 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Valuta kypsät perunat ja bataatit, säästä keitinliemi. Soseuta ja lisää kerma, rasva ja tarvittaessa keitinlientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat