Maku

Puolukkacurd

6 h 30 min
5
0

Puolukkacurd

GL
0
5
Kirpeänmakea ja sähäkän värinen puolukkacurd on mainio ruokalahja. Maistele sitä korppujen, paahtoleivän tai keksien kera.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gpuolukoita
  • 3 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 4 kplkeltuaista
  • 75 gvoita

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Mittaa puolukat, sokeri ja vesi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.

Purista puolukat kulhoon tiheän siivilän läpi niin, että saat puolukkasoseen mahdollisimman tarkkaan talteen.

Pese kattila ja kaada puolukkasose takaisin kattilaan. Lisää maissitärkkelys ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää lopuksi kuutioitu voi. Sekoita tasaiseksi.

Anna curdin jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Tarjoa curdia puolukka-kardemummakorppujen kanssa.

Puolukkacurd sopii mainiosti myös kakun tai keksien täytteeksi tai skonssien tai paahtoleivän päälle

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä