Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Puolukkacurd

6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min

Kirpeänmakea ja sähäkän värinen puolukkacurd on mainio ruokalahja. Maistele sitä korppujen, paahtoleivän tai keksien kera.

28.3.2017
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
puolukoita
3 dl
sokeria
1 dl
vettä
4 rkl
maissitärkkelystä
4 kpl
keltuaista
75 g
voita

Mittaa puolukat, sokeri ja vesi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.

Purista puolukat kulhoon tiheän siivilän läpi niin, että saat puolukkasoseen mahdollisimman tarkkaan talteen.

Pese kattila ja kaada puolukkasose takaisin kattilaan. Lisää maissitärkkelys ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää lopuksi kuutioitu voi. Sekoita tasaiseksi.

Anna curdin jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Tarjoa curdia puolukka-kardemummakorppujen kanssa.

Puolukkacurd sopii mainiosti myös kakun tai keksien täytteeksi tai skonssien tai paahtoleivän päälle

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt