Maku

Punaviinikastike Riistalle

1 h 15 min
5
0

Punaviinikastike Riistalle

Punaviinikastike maustettiin katajanmarjoilla ja sopii erinomaisesti maustamaan riistaruokia.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • nokare voita
  • ½ dlpalsternakkaa kuutioituna
  • ½ dljuuriselleriä kuutioituna
  • 1 kplsalottisipuli hienonnettuna
  • 1 kplpieni porkkana kuutioituna
  • 2 rklkiinteää hunajaa
  • 5 dlpunaviiniä
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia 2 oksaa
  • ½ rklkatajanmarjoja
  • 4 dlkastikepohjaa (demi-glace)
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN

Kuumenna laakea kasari tai pannu ja sulata nokare voita. Kuullota hienonnettua salottisipulia muutama minuutti. Lisää kasariin kuutioitu selleri, palsternakka ja porkkana. Kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Lisää pannuun hunaja. Sekoittele koko ajan ja anna hunajan karamellisoitua. Lisää punaviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää murskatut katajanmarjat, timjami ja rosmariini. Keitä keskilämmöllä kasaan noin 20 minuuttia. Lisää kasariin kastikepohja ja keitä kasaan vielä noin 20 minuuttia tai kun kastike on sopivan paksuista. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Siivilöi kastike kastikekulhoon.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä