Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Helppo klassikko
Punaviinikastike – liharuoan paras ystävä valmistuu maukkaaksi hitaasti keitellen
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Maukas punaviinikastike valmistuu punaviinistä, sipulista, lihaliemestä ja mausteista kokoon keittämällä. Nokare voita viimeistelee kastikkeen kiillon.
Reseptin ainekset
4 annosta
1–2
salottisipulia
2 dl
punaviiniä
8–10
valkopippuria
3 dl
vasikanlientä (fondista tai lihaliemestä)
1
laakerinlehti
1
rosmariinin- ja timjaminoksa
suolaa tarvittaessa
rouhittua mustapippuria
noin 30 g
voita paloina
Punaviinikastike – ohje:
- Kuori ja paloittele sipulit. Laita sipulit ja punaviini kattilaan. Rouhi valkopippurit joukkoon. Keitä kastiketta kunnes siitä on jäljellä yksi kolmasosa.
- Lisää kastikkeeseen vasikanliemi ja loput mausteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kastike tarttuu lusikkaan.
- Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja kuumenna se. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa voipalat kastikkeeseen. Voi tekee punaviinikastikkeesta kauniin kiiltävän.
Vinkki!
Kastikeviiniksi käy hyvin myös edullinen punaviini ja siihen saa kätevästi hyödynnettyä pullonpohjat.
Reseptiin on lisätty uusi kuva 5.12.2024. Alun perin se on julkaistu 11.11.2010.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat