Kotivinkki

Punaviinikastike – liharuoan paras ystävä

0
0

Punaviinikastike – liharuoan paras ystävä

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 pientä tai 1 iso salottisipuli
  • 2 dlpunaviiniä
  • 8-10valkopippuria
  • 3 dlvasikanlientä (fondista tai lihaliemestä)
  • 1pieni maustekimppu, laakerinlehti
  • 1rosmariinin- ja timjaminoksa
  • suolaa tarvittaessa
  • rouhittua mustapippuria
  • noin 30 gvoita paloina

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja paloittele sipulit. Laita sipulit ja punaviini kattilaan. Rouhi valkopippurit joukkoon. Keitä kastiketta kunnes siitä on jäljellä yksi kolmasosa.

2. Lisää kastikkeeseen vasikanliemi ja maustekimppu. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kastike tarttuu lusikkaan.

3. Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja kuumenna se. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa voipalat kastikkeeseen. Voi tekee kastikkeesta kauniin kiiltävän.
 

Vinkki!

Kastikeviiniksi käy edullinen punaviini. Kastikkeeseen voit myös käyttää pullonpohjat.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä