Maku

Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla

3 h 30 min
5
0

Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla

Elegantti alkupala punajuuresta ja oman maun mukaan feta- tai vuohenjuustotäytteellä kruunaa Joulupöydän!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gpunajuuria

Fetatäyte

  • 200 gfetaa
  • ½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 1 rklsitruuna mehua
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Vuohenjuustotäyte

  • 200 gchevreä (vuohenjuustoa)
  • ½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kgsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 1 rklsitruuna mehua
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • Mimis versoja
  • balsamicosiirappia tai -kastiketta

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Ohjeen mukaan tulee neljä fetatäytteistäterriiniä ja neljä vuohenjuustotäytteistäterriiniä.

Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Valmista fetatäyte. Murustele feta pieniksi muruiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri.

Valmista vuohenjuustotäyte. Poista chevrestä valkoinen kuori. Muussaa chevre haarukalla muruiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunan kuori, sitruunan mehu, suola ja mustapippuri.

Laita kelmu kahdeksaan muffinipellin koloon tai kahdeksaan pieneen kulhoihoon. Vuoraa kolot tai kulhot punajuuriviipaleilla. Täytä neljä fetatäytteellä ja neljä vuohenjuustotäytteellä. Painele täyte tiiviiksi ja käännä peitä pinta punajuuriviipaleilla.

Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Tarjoile salaatinversojen ja balsamicosiirapin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä