Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Elegantti alkupala punajuuresta hurmaa joulupöydän! Terriinit täytetään maukkaalla feta- ja vuohenjuustotäytteellä.

Reseptin ainekset 8 annosta
500 gpunajuuria
Fetatäyte
200 gfetaa
½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
1sitruunankuori raastettuna (luomu)
1 rklsitruunamehua
½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Vuohenjuustotäyte
200 gvuohenjuustoa
½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 tlsitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rklsitruunamehua
½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Mimis-versoja
balsamicosiirappia tai -kastiketta
Ohjeen mukaisilla määrillä valmistat neljä fetatäytteistä terriiniä ja neljä vuohenjuustotäytteistä terriiniä.
- Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
- Valmista fetatäyte. Murustele feta pieniksi muruiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
- Valmista vuohenjuustotäyte. Poista vuohenjuustosta valkoinen kuori ja muussaa juusto haarukalla muruiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
- Laita kelmu kahdeksaan muffinipellin koloon tai kahdeksaan pieneen kulhoon. Vuoraa kolot tai kulhot punajuuriviipaleilla. Täytä neljä fetatäytteellä ja neljä vuohenjuustotäytteellä. Painele täyte tiiviiksi ja peitä pinta punajuuriviipaleilla.
- Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Tarjoile salaatinversojen ja balsamicosiirapin kera.