4,3(3)
Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h
Elegantti alkupala punajuuresta hurmaa joulupöydän! Terriinit täytetään maukkaalla feta- ja vuohenjuustotäytteellä.
Reseptin ainekset 8 annosta
500 gpunajuuria
Fetatäyte
200 gfetaa
½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
1sitruunankuori raastettuna (luomu)
1 rklsitruunamehua
½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Vuohenjuustotäyte
200 gvuohenjuustoa
½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 tlsitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rklsitruunamehua
½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Mimis-versoja
balsamicosiirappia tai -kastiketta

Ohjeen mukaisilla määrillä valmistat neljä fetatäytteistä terriiniä ja neljä vuohenjuustotäytteistä terriiniä.

  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
  2. Valmista fetatäyte. Murustele feta pieniksi muruiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
  3. Valmista vuohenjuustotäyte. Poista vuohenjuustosta valkoinen kuori ja muussaa juusto haarukalla muruiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
  4. Laita kelmu kahdeksaan muffinipellin koloon tai kahdeksaan pieneen kulhoon. Vuoraa kolot tai kulhot punajuuriviipaleilla. Täytä neljä fetatäytteellä ja neljä vuohenjuustotäytteellä. Painele täyte tiiviiksi ja peitä pinta punajuuriviipaleilla.
  5. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Tarjoile salaatinversojen ja balsamicosiirapin kera.
1 kommentti