


Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Elegantti alkupala punajuuresta hurmaa joulupöydän! Terriinit täytetään maukkaalla feta- ja vuohenjuustotäytteellä.
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
punajuuria
Fetatäyte
200 g
fetaa
½ dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
sitruunankuori raastettuna (luomu)
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Vuohenjuustotäyte
200 g
vuohenjuustoa
½ dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 tl
sitruunan kuori raastettuna (luomu)
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
Mimis-versoja
balsamicosiirappia tai -kastiketta
Ohjeen mukaisilla määrillä valmistat neljä fetatäytteistä terriiniä ja neljä vuohenjuustotäytteistä terriiniä.
- Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
- Valmista fetatäyte. Murustele feta pieniksi muruiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
- Valmista vuohenjuustotäyte. Poista vuohenjuustosta valkoinen kuori ja muussaa juusto haarukalla muruiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
- Laita kelmu kahdeksaan muffinipellin koloon tai kahdeksaan pieneen kulhoon. Vuoraa kolot tai kulhot punajuuriviipaleilla. Täytä neljä fetatäytteellä ja neljä vuohenjuustotäytteellä. Painele täyte tiiviiksi ja peitä pinta punajuuriviipaleilla.
- Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Tarjoile salaatinversojen ja balsamicosiirapin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat