Maku

Punajuuriterriinit fetalla ja vuohenjuustolla

3 h 30 min
5
1

Elegantti alkupala punajuuresta hurmaa joulupöydän! Terriinit täytetään maukkaalla feta- ja vuohenjuustotäytteellä.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gpunajuuria

Fetatäyte

  • 200 gfetaa
  • ½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1sitruunankuori raastettuna (luomu)
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Vuohenjuustotäyte

  • 200 gvuohenjuustoa
  • ½ dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • Mimis-versoja
  • balsamicosiirappia tai -kastiketta

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Ohjeen mukaisilla määrillä valmistat neljä fetatäytteistä terriiniä ja neljä vuohenjuustotäytteistä terriiniä.

  1. Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä kunnolla. Kuori punajuuret ja siivuta ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
  2. Valmista fetatäyte. Murustele feta pieniksi muruiksi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
  3. Valmista vuohenjuustotäyte. Poista vuohenjuustosta valkoinen kuori ja muussaa juusto haarukalla muruiksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu tilli, raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri.
  4. Laita kelmu kahdeksaan muffinipellin koloon tai kahdeksaan pieneen kulhoon. Vuoraa kolot tai kulhot punajuuriviipaleilla. Täytä neljä fetatäytteellä ja neljä vuohenjuustotäytteellä. Painele täyte tiiviiksi ja peitä pinta punajuuriviipaleilla.
  5. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Tarjoile salaatinversojen ja balsamicosiirapin kera.
MITÄ PIDIT?
5