Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuriterriini

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
20.11.2008
Reseptin ainekset
10 annosta
400 g
punajuurta
1 kpl
sipulia
200 g
etikkapunajuurta
200 g
raejuustoa
200 g
tuorejuustoa (valkosipuli)
3 rkl
seesaminsiemeniä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
ruohosipulia
6 kpl
liivatelehteä
2 tl
hunajaa
Koristeluun
2 dl
herneenversoja
Kastike
2 dl
kuohukermaa
50 g
vuohenmaitojuustoa
1/2 tl
rosmariinia

Punajuuriterriini – ohje:

  1. Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä punajuuret ja sipuli kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
  2. Lisää kasvisten joukkoon etikkapunajuuret ja raejuusto (kaada ylimääräinen neste pois) sekä tuorejuusto. Soseuta ainekset sileäksi sauvasekoittimella.
  3. Lisää joukkoon seesaminsiemenet sekä mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  4. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuumenna 1 desi etikkapunajuurten lientä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon hunaja ja liuota seokseen liivatteet. Kaada liivateseos punajuurimassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
  5. Kaada seos pitkänmalliseen silikoniseen leipävuokaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
  6. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja murustele joukkoon vuohenjuusto. Mausta rosmariinilla ja värjää kastike tilkalla etikkapunajuuren lientä. Nosta maustumaan jääkaappiin.
  7. Kumoa punajuuriterriini tarjoilulautaselle ja koristele herneenversoilla tai halutessasi suolakurkkukuutioilla tai pähkinärouheella. Tarjoile punajuuriterriini vuohenjuustokastikkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt