


Punajuuriterriini
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Reseptin ainekset
10 annosta
400 g
punajuurta
1 kpl
sipulia
200 g
etikkapunajuurta
200 g
raejuustoa
200 g
tuorejuustoa (valkosipuli)
3 rkl
seesaminsiemeniä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
ruohosipulia
6 kpl
liivatelehteä
2 tl
hunajaa
Koristeluun
2 dl
herneenversoja
Kastike
2 dl
kuohukermaa
50 g
vuohenmaitojuustoa
1/2 tl
rosmariinia
Punajuuriterriini – ohje:
- Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä punajuuret ja sipuli kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.
- Lisää kasvisten joukkoon etikkapunajuuret ja raejuusto (kaada ylimääräinen neste pois) sekä tuorejuusto. Soseuta ainekset sileäksi sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon seesaminsiemenet sekä mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuumenna 1 desi etikkapunajuurten lientä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon hunaja ja liuota seokseen liivatteet. Kaada liivateseos punajuurimassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
- Kaada seos pitkänmalliseen silikoniseen leipävuokaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja murustele joukkoon vuohenjuusto. Mausta rosmariinilla ja värjää kastike tilkalla etikkapunajuuren lientä. Nosta maustumaan jääkaappiin.
- Kumoa punajuuriterriini tarjoilulautaselle ja koristele herneenversoilla tai halutessasi suolakurkkukuutioilla tai pähkinärouheella. Tarjoile punajuuriterriini vuohenjuustokastikkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat