Punajuuriterriini

12 h 30 min
3.3
2

Punajuuriterriini

MU
GL
2
3.3
Teksti Jeremias Rantanen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 400 gpunajuurta
  • 1 kplsipulia
  • 200 getikkapunajuurta
  • 200 graejuustoa
  • 200 gtuorejuustoa (valkosipuli)
  • 3 rklseesaminsiemeniä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 rklruohosipulia
  • 6 kplliivatelehteä
  • 2 tlhunajaa

Koristeluun

  • 2 dlherneenversoja

Kastike

  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gvuohenmaitojuustoa
  • 1/2 tlrosmariinia

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä punajuuret ja sipuli kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois.

Lisää kasvisten joukkoon etikkapunajuuret ja raejuusto (kaada ylimääräinen neste pois) sekä tuorejuusto. Soseuta ainekset sileäksi sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon seesaminsiemenet sekä mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuumenna 1 desi etikkapunajuurten lientä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon hunaja ja liuota seokseen liivatteet. Kaada liivateseos punajuurimassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.

Kaada seos pitkänmalliseen silikoniseen leipävuokaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja murustele joukkoon vuohenjuusto. Mausta rosmariinilla ja värjää kastike tilkalla etikkapunajuuren lientä. Nosta maustumaan jääkaappiin.

Kumoa punajuuriterriini tarjoilulautaselle ja koristele herneenversoilla tai halutessasi suolakurkkukuutioilla tai pähkinärouheella. Tarjoile punajuuriterriini vuohenjuustokastikkeen
kera.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä