Punajuuritäytteiset kaalikääröt

2 h
0
0

Punajuuritäytteiset kaalikääröt

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1 kplkeräkaalia

Täyte

  • 4 kplpunajuurta
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rkltuoretta inkivääriä
  • 12 kplsiitakesieniä
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklauringonkukkaöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta

Valeluliemi

  • 2 rklauringonkukkaöljyä
  • 1 kplsitruunaa (mehu)
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 4 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1/4 dltuoretta timjamia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Pilko ensin täytteen aineet valmiiksi. Kuori punajuuret ja sipulit. Suikaloi tai raasta punajuuret, sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa valkosipulinkynnet ja inkivääri tikuiksi. Viipaloi sienet. Raasta joukkoon sitruunan kuori.

Kuumenna pannulla öljy. Kuullota sienet ja kasvikset pannulla kuten wokkiruokia valmistaessa. Ota pannu liedeltä ja mausta seos soijakastikkeella. Täyte saa jäädä odottamaan kaalikäärettä.

Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä, mausta vesi suolalla. Leikkaa kaalin kannan ympärille poikkiviillot, jotka helpottavat kypsien lehtien irrottamista. Upota kaali kiehuvaan veteen ja ole tarkkana, ettei kaali ylikypsy.

Nosta kaali vedestä reikäkauhan avulla ja paistihaarukalla lävikön päälle. Irrota kypsät lehdet lävikköön. Kasta lehdet nopeasti kylmään veteen. Kastaminen pysäyttää lehtien kypsymisen. Kuori näin puolet kaalista eli kunnes käytössäsi on noin 12 lehteä kääreeksi. Poista valutetuista lehdistä mahdollisesti jäljellä oleva kova lehtiruoti terävällä veitsellä. Silppua loppu kaali (noin 2 dl) ja sekoita täytteen joukkoon.

Jaa täyte tasaisesti lehdille ja kääri lehdet, kuten tavalliset kaalikääryleet rullalle. Nosta kääröt öljyttyyn uunivuokaan vieri viereen.

Sekoita liemiainekset keskenään. Valele punajuuritäytteiset kaalikääryleet ja peitä rosmariinioksilla ja timjamioksilla. Anna kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Valele kaalikääröjä paistumisen aikana liemellä.

•Tarjoa punajuuritäytteisten kaalikääröjen kanssa uusia perunoita tai kimara satokauden kasviksia höyrytettynä tai uunissa paahdettuina.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä