Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuritäytteiset kaalikääröt

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
19.9.2005
Reseptin ainekset
12 kpl
1 kpl
keräkaalia
Täyte
4 kpl
punajuurta
1 kpl
sipulia
1 kpl
kesäkurpitsaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 rkl
tuoretta inkivääriä
12 kpl
siitakesieniä
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 rkl
auringonkukkaöljyä
2 rkl
soijakastiketta
Valeluliemi
2 rkl
auringonkukkaöljyä
1 kpl
sitruunaa (mehu)
2 rkl
soijakastiketta
4 rkl
juoksevaa hunajaa
1 dl
vettä
1/2 dl
tuoretta rosmariinia
1/4 dl
tuoretta timjamia

Pilko ensin täytteen aineet valmiiksi. Kuori punajuuret ja sipulit. Suikaloi tai raasta punajuuret, sipuli ja kesäkurpitsa. Leikkaa valkosipulinkynnet ja inkivääri tikuiksi. Viipaloi sienet. Raasta joukkoon sitruunan kuori.

Kuumenna pannulla öljy. Kuullota sienet ja kasvikset pannulla kuten wokkiruokia valmistaessa. Ota pannu liedeltä ja mausta seos soijakastikkeella. Täyte saa jäädä odottamaan kaalikäärettä.

Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä, mausta vesi suolalla. Leikkaa kaalin kannan ympärille poikkiviillot, jotka helpottavat kypsien lehtien irrottamista. Upota kaali kiehuvaan veteen ja ole tarkkana, ettei kaali ylikypsy.

Nosta kaali vedestä reikäkauhan avulla ja paistihaarukalla lävikön päälle. Irrota kypsät lehdet lävikköön. Kasta lehdet nopeasti kylmään veteen. Kastaminen pysäyttää lehtien kypsymisen. Kuori näin puolet kaalista eli kunnes käytössäsi on noin 12 lehteä kääreeksi. Poista valutetuista lehdistä mahdollisesti jäljellä oleva kova lehtiruoti terävällä veitsellä. Silppua loppu kaali (noin 2 dl) ja sekoita täytteen joukkoon.

Jaa täyte tasaisesti lehdille ja kääri lehdet, kuten tavalliset kaalikääryleet rullalle. Nosta kääröt öljyttyyn uunivuokaan vieri viereen.

Sekoita liemiainekset keskenään. Valele punajuuritäytteiset kaalikääryleet ja peitä rosmariinioksilla ja timjamioksilla. Anna kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Valele kaalikääröjä paistumisen aikana liemellä.

Vinkki!

Tarjoa punajuuritäytteisten kaalikääröjen kanssa uusia perunoita tai kimara satokauden kasviksia höyrytettynä tai uunissa paahdettuina.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt