Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuurilasagne ilman pastaa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min

Riikka Sukulan mehevässä punajuurilasagnessa pastalevyt korvataan ohuilla punajuuriviipaleilla. Vuohenjuustolla maustettu pinaattitäyte ja mozzarellaviipaleet tekevät ruoasta ihanan täyteläisen. 

Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
punajuurta (noin 300 g)
1 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
15 dl
vettä
Pinaattitäyte
300 g
pinaattia
1 kpl
sipulia
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
pinjansiemeniä
120 g
vuohenmaitojuustoa (raastettuna, tai parmesaanijuustoa)
250 g
mozzarellajuustoa (2 palloa)
Maustamiseen
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi laakerinlehdellä ja suolalla maustetussa vedessä. Ryöppää, valuta ja hienonna pinaatti. Kuori, hienonna ja kuullota sipuli öljyssä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.  Lisää pinjansiemenet ja pinaatit sipulien joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää joukkoon raastettu vuohenjuusto. Valuta mozzarellapallot hyvin ja viipaloi tai raasta ne.  Kuori ja leikkaa kypsät punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Mausta viipaleet oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain punajuuriviipaleita, mozzarellajuustoa ja pinaattiseosta. Viimeistele pinta mozzarellajuustolla.  Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.  Tarjoa salaatin kanssa.  

* Tee runsaampi ja rehevämpi versio punajuurilasagnesta lisäämällä ruokaan tuorelasagnelevyjä ja vaaleaa bechamelkastiketta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt