Maku

Punajuurilasagne ilman pastaa

1 h
4
1

Punajuurilasagne ilman pastaa

GL
MU
1
4
Riikka Sukulan mehevässä punajuurilasagnessa pastalevyt korvataan ohuilla punajuuriviipaleilla. Vuohenjuustolla maustettu pinaattitäyte ja mozzarellaviipaleet tekevät ruoasta ihanan täyteläisen. 
Teksti Riikka Sukula, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpunajuurta (noin 300 g)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsuolaa
  • 15 dlvettä

Pinaattitäyte

  • 300 gpinaattia
  • 1 kplsipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 120 gvuohenmaitojuustoa (raastettuna, tai parmesaanijuustoa)
  • 250 gmozzarellajuustoa (2 palloa)

Maustamiseen

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN25 min

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi laakerinlehdellä ja suolalla maustetussa vedessä. Ryöppää, valuta ja hienonna pinaatti. Kuori, hienonna ja kuullota sipuli öljyssä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.  Lisää pinjansiemenet ja pinaatit sipulien joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää joukkoon raastettu vuohenjuusto. Valuta mozzarellapallot hyvin ja viipaloi tai raasta ne.  Kuori ja leikkaa kypsät punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Mausta viipaleet oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain punajuuriviipaleita, mozzarellajuustoa ja pinaattiseosta. Viimeistele pinta mozzarellajuustolla.  Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.  Tarjoa salaatin kanssa.  

Vinkki!

* Tee runsaampi ja rehevämpi versio punajuurilasagnesta lisäämällä ruokaan tuorelasagnelevyjä ja vaaleaa bechamelkastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä