Maku

Punajuuri-spelttihelmisalaatti

40 min
0
0

Punajuuri-spelttihelmisalaatti

KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlspeltinjyviä (keitettyinä)
  • 8 dlvettä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kplpunajuurta
  • 2 kplkeltajuurta
  • 1 dlrypsiöljyä

Salaattikastike

  • 3 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 3 rklpunaviinietikkaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 50 gmangoldia eli lehtijuurikasta
  • 20 gkurpitsansiemeniä (paahdettuina)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Keitä spelttihelmet paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
Raaputa juurekset puhtaiksi ja halkaise ne lohkoiksi. Lorauta joukkoon öljyä sekä lisää ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita. Grillaa kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita rypsiöljyjen joukkoon etikka, hienonnettu valkosipuli, hunaja ja mausteet. Kaada seos spelttihelmille. Pane tarjoilukulhon keskelle keko spelttihelmiä. Asettele grillatut juurekset reunoille. Koristele salaatti mangoldinlehdillä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä