


Punajuuri-porkkanamarmeladi
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
1 annosta
500 g
punajuurta
500 g
porkkanaa
15 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
sitruunaa
1 kpl
limettiä
1/4 kpl
tuoretta chiliä (punainen)
1/2 tl
suolaa
6 dl
hillosokeria
Ohjeesta valmistuu noin 1 litra marmeladia.
Kuori punajuuret ja porkkanat ja keitä ne paloiteltuina suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kuori ja soseuta juurekset sauvasekoittimella.
Lisää soseeseen sitruunasta ja limetistä saadut mehut ja kuoriraasteet, hienonnettu chili, suola sekä hillosokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
Anna punajuuri-porkkanamarmeladiseoksen jäähtyä hieman ja purkita.
•Raparperista saat halutessasi lisämakua marmeladiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat