Punajuuri-porkkanamarmeladi

1 h 15 min
3
0

Punajuuri-porkkanamarmeladi

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gpunajuurta
  • 500 gporkkanaa
  • 15 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 kpllimettiä
  • 1/4 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlhillosokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Ohjeesta valmistuu noin 1 litra marmeladia.

Kuori punajuuret ja porkkanat ja keitä ne paloiteltuina suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kuori ja soseuta juurekset sauvasekoittimella.

Lisää soseeseen sitruunasta ja limetistä saadut mehut ja kuoriraasteet, hienonnettu chili, suola sekä hillosokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.

Anna punajuuri-porkkanamarmeladiseoksen jäähtyä hieman ja purkita.

•Raparperista saat halutessasi lisämakua marmeladiin.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä