Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Punajuuri-lohipatee ja piparjuurihapankermavaahto

1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min

Lohipatee sopii tarjottavaksi lämpimänä tai kylmänä, alkupalana tai pääruokana. Voit valmistaa massasta myös pieniä annospateita eli timbaaleja pieniin vuokiin.

8.12.2015
Reseptin ainekset
6-8 hengelle
400 g
punajuurta raastettuna
1 iso (150 g)
sipuli
½
ruukkua timjamia hienonnettuna
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 tl
puhdistamatonta merisuolaa
½ tl
mustapippurirouhetta
1 kg
kirjolohta
2 dl
vispikermaa
2
kananmunia
pieni tilkka rypsiöljyä
piparjuurihapankermavaahto
2 dl
vispikermaa
2 dl
ranskankermaa 20–45 g (½–1 tuubi)
piparjuuritahnaa
½ tl
suolaa

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. 2. Nosta kasvikset pieneen kattilaan. Lisää timjami, valkoviini, merisuola ja mustapippuri. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen ja  vähennä lämpöä. Anna hautua kannen alla hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia. 3. Kaada seos monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Hienonna seos tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. 4. Leikkaa nahaton lohifilee paloiksi. Lisää lohipalat, kerma ja munat monitoimikoneeseen. Hienonna massa tasaiseksi. Kaapaise välillä reunoille noussutta massaa. Halutessa kypsennä pieni koepihvi ja lisää mausteita mieltymyksen mukaan. 5. Voitele pateevuoka (vetoisuus n. 1,5 l) rypsiöljyllä ja täytä massalla. 6. Kypsennä lohipateeta vesihauteessa 180-asteisen uunin alatasolla. Tee vesihaude näin: Aseta pateevuoka korkeareunaiseen uunivuokaan ja kaada uunivuoan pohjalle muutama sentti kiehuvaa vettä. Peitä koko vuokapari foliolla ja nosta uuniin. Anna lohipateen kypsyä noin 30 minuuttia. 7. Mittaa piparjuurivaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Tarjoa vaahtoa lohipateen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt