Kotivinkki

Punajuuri-lohipatee ja piparjuurihapankermavaahto

1 h 15 min
1.3
0

Punajuuri-lohipatee ja piparjuurihapankermavaahto

Lohipatee sopii tarjottavaksi lämpimänä tai kylmänä, alkupalana tai pääruokana. Voit valmistaa massasta myös pieniä annospateita eli timbaaleja pieniin vuokiin.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 hengelle )

  • 400 gpunajuurta raastettuna
  • 1 iso (150 g)sipuli
  • ½ruukkua timjamia hienonnettuna
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 tlpuhdistamatonta merisuolaa
  • ½ tlmustapippurirouhetta
  • 1 kgkirjolohta
  • 2 dlvispikermaa
  • 2kananmunia
  • pieni tilkka rypsiöljyä
  • piparjuurihapankermavaahto
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlranskankermaa 20–45 g (½–1 tuubi)
  • piparjuuritahnaa
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Nosta kasvikset pieneen kattilaan. Lisää timjami, valkoviini, merisuola ja mustapippuri. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen ja  vähennä lämpöä. Anna hautua kannen alla hiljaa kiehuen noin 20 minuuttia.
3. Kaada seos monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Hienonna seos tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
4. Leikkaa nahaton lohifilee paloiksi. Lisää lohipalat, kerma ja munat monitoimikoneeseen. Hienonna massa tasaiseksi. Kaapaise välillä reunoille noussutta massaa. Halutessa kypsennä pieni koepihvi ja lisää mausteita mieltymyksen mukaan.
5. Voitele pateevuoka (vetoisuus n. 1,5 l) rypsiöljyllä ja täytä massalla.
6. Kypsennä lohipateeta vesihauteessa 180-asteisen uunin alatasolla. Tee vesihaude näin: Aseta pateevuoka korkeareunaiseen uunivuokaan ja kaada uunivuoan pohjalle muutama sentti kiehuvaa vettä. Peitä koko vuokapari foliolla ja nosta uuniin. Anna lohipateen kypsyä noin 30
minuuttia.
7. Mittaa piparjuurivaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Tarjoa vaahtoa lohipateen kanssa.

MITÄ PIDIT?
1.3
Katso myös nämä