Kotivinkki

Punainen pestopasta – pehmenneiden tomaattien pelastus! Nappaa simppeli arkiresepti talteen

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Punainen pestopasta on näppärä hävikkiruoka, sillä sen kastikkeeseen voi hukuttaa lähes mitä tahansa kasviksia. Surauta paahdetut kasvikset tahnaksi ja viimeistele annos jääkaapista löytyvällä juustolla.
KA
3.4
0
Julkaistu: 18.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2paprikaa
  • 500 gkirsikkatomaatteja
  • 1 dlmantelirouhetta tai kuorittuja manteleita
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkl + 1 dlöljyä
  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 400 gpastaa
  • 100 gjuustoa (esim. fetaa, mozzarellaa tai sinihomejuustoa)
Tulosta

Punainen pestopasta – ohje:

  1. Halkaise paprikat ja poista kanta sekä siemenkota. Pane tomaatit, paprikat, mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen uunivuokaan. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Paahda uunissa 225-asteisessa 15 minuuttia.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kaada kasvikset ja mantelit pelliltä tehosekoittimen kulhoon, lisää loppu öljy, oliivit ja mausteet. Anna käydä tasaiseksi.
  4. Valuta kypsä pasta ja kääntele pesto joukkoon. Viimeistele punainen pestopasta juustolla.
Kommentoi »