


Punainen pestopasta – pehmenneiden tomaattien pelastus! Nappaa simppeli arkiresepti talteen
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Punainen pestopasta on näppärä hävikkiruoka, sillä sen kastikkeeseen voi hukuttaa lähes mitä tahansa kasviksia. Surauta paahdetut kasvikset tahnaksi ja viimeistele annos jääkaapista löytyvällä juustolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
paprikaa
500 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
mantelirouhetta tai kuorittuja manteleita
3
valkosipulinkynttä
1 rkl + 1 dl
öljyä
1 dl
kivettömiä oliiveja
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
400 g
pastaa
100 g
juustoa (esim. fetaa, mozzarellaa tai sinihomejuustoa)
Punainen pestopasta – ohje:
- Halkaise paprikat ja poista kanta sekä siemenkota. Pane tomaatit, paprikat, mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen uunivuokaan. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Paahda uunissa 225-asteisessa 15 minuuttia.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Kaada kasvikset ja mantelit pelliltä tehosekoittimen kulhoon, lisää loppu öljy, oliivit ja mausteet. Anna käydä tasaiseksi.
- Valuta kypsä pasta ja kääntele pesto joukkoon. Viimeistele punainen pestopasta juustolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat