Punainen kastike grilliherkuille (Romescu)
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Espanjalainen romescu-kastike on loistava pari grilliruoalle. Kastike saa täyteläisen makunsa manteleista, paprikasta ja tomaatista. Kokeile esimerkiksi grillatun lihan tai broilerin kanssa!
KA
LA
MA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 17.9.2005

Punainen kastike grilliherkuille (Romescu)
Reseptin ainekset (1 annosta)
- 1/2 dlmanteleita
- 4 kplvalkosipulinkynttä
- 2 kpltomaattia
- 1 kplpunaista paprikaa
- 2 kplpaahtoleipäviipaletta (paahdettuna)
- 1 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1/2 tlcayennenpippuria
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 1/2 dlruokaöljyä
Hienonna mantelit, kuoritut valkosipulinkynnet, paloitellut tomaatit, paloiteltu paprika ja kuutioidut leipäviipaleet tehosekoittimessa. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Tarkista maku.
Tarjoa punaista romescu-kastiketta esimerkiksi grillatun broilerin ja vihannesten seurana tai sipaise kastiketta paahtoleivälle.
Nopean perunasalaatin teet sekoittamalla romescua paloiteltujen keitettyjen perunoiden joukkoon.

Entrecôte-pihvi grillissä
Maku

Ribsit
Maku

Grillipihvit
Maku

Tuliset broilerinsiivet
Maku

Kurpitsapyre ja grillattu broileri
Kotivinkki

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
Maku

Salsa verde on täydellinen grilliruokien kaveriksi
Kotivinkki

Grillatut melonit hunajalla ja fetalla – kesän ihanin makupari
Maku