Maku

Punainen kastike grilliherkuille (Romescu)

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Espanjalainen romescu-kastike on loistava pari grilliruoalle. Kastike saa täyteläisen makunsa manteleista, paprikasta ja tomaatista. Kokeile esimerkiksi grillatun lihan tai broilerin kanssa!
KA
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 17.9.2005


Ainekset (1 annosta)

  • 1/2 dlmanteleita
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 2 kplpaahtoleipäviipaletta (paahdettuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlcayennenpippuria
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1/2 dlruokaöljyä
Tulosta
Hienonna mantelit, kuoritut valkosipulinkynnet, paloitellut tomaatit, paloiteltu paprika ja kuutioidut leipäviipaleet tehosekoittimessa. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Tarkista maku.
Tarjoa punaista romescu-kastiketta esimerkiksi grillatun broilerin ja vihannesten seurana tai sipaise kastiketta paahtoleivälle.
Nopean perunasalaatin teet sekoittamalla romescua paloiteltujen keitettyjen perunoiden joukkoon.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »