


Pulla sitruuna-tuorejuustotäytteellä
Tämä pulla on melkein kuin munkki! Ota taikinasta muotilla sydämiä, voitele uunin jälkeen voisulalla ja kierittele sokerissa. Täytä vielä notkistetulla tuorejuustolla ja sitruunatahnalla. Nam.
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kananmuna sekä vehnäjauhoja vähitellen.
2. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä pehmeä rasva ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pala kerrallaan noin 1,5 sentin paksuisiksi levyiksi.
4. Ota taikinalevystä pienellä sydämen mallisella piparimuotilla pullia. Kauli ylijäänyt taikina aina uudeksi levyksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota 15 minuuttia liinalla peitettynä.
5. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
6. Sulata voi. Mittaa sokeri laakeaan astiaan. Voitele pullat heti uunista tultua kuumalla voisulalla ja kasta ne sokeriin. Anna jäähtyä.
7. Halkaise jokainen pulla varovasti ja jaa sitruunatahna ja notkistettu tuorejuusto pullille. Nosta kannet paikoilleen.