Maku

Puikulasipsit

30 min
5
0

Puikulasipsit

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Puikulaperunat taipuvat myös sipseiksi! Herkullisen rapeat puikulasipsit valmistuvat helposti uunissa. Kokeile, ihastut varmasti!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa (puikulaa)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Aloita puikulasipsien valmistus pesemällä ja harjaamalla perunat puhtaiksi.

Viipaloi perunat kuorineen mahdollisimman ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä, veitsellä tai mandoliinilla.

Levitä perunaviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille vieri viereen.

Sivele lastuille kevyesti rypsiöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja tillisilppua. Käännä, voitele ja mausta myös toinen puoli.

Kypsennä sipsejä 150-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla noin 10 minuuttia. Käännä sitten lastut toisinpäin ja kypsennä vielä 7–10 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapeita. Valvo, etteivät lastut pala.

Nostele sipsit talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.

Tarjoa puikulasipsit lämpiminä puolukkamajoneesin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä