Maku

Provencelainen kalakeitto ja pistou

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
GL
LA
MU
4.4
0
Julkaistu: 24.11.2009


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 750 gperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 10 dlkalalientä
  • 400 gpaseerattua tomaattia
  • 2 tlfenkolinsiemeniä
  • 200 gvihreitä papuja (paloiteltuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 400 gkirjolihifileetä

Pistou

  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 50 gkermajuustoa (Pecorino)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
Tulosta

Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja lisää perunat sekä sipulit. Paista hetki sekoitellen.

Lisää kuuma liemi, paseerattu tomaatti ja huhmaressa hienonnetut fenkolinsiemenet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes perunat ovat sopivan kypsiä. Lisää kiehumisen loppupuolella pavut keittoon.

Lisää yrttiseos ja paloiteltu kala, josta olet poistanut mahdolliset ruodot. Anna hautua kannen alla, kunnes kala on kypsää.

Tarkista provencelaisen kalakeiton maku ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla (pistousta tulee myös suolaa).

Pane basilikan lehdet monitoimikoneeseen. Lisää juusto pieninä paloina, valkosipulinkynsi ja öljyä sen verran, että saat sopivan löysän rakenteen.

Tarjoa pistou provencelaisen kalakeiton kanssa. Lisäksi kalakeiton kanssa maistuu tuore leipä.

Kommentoi »