


”Parhaat kehut ovat olleet lasten ihastuneet ilmeet” – Jatan proteiiniletut sopivat täydellisesti kevyempään herkutteluun
Kasvis
Sokeriton
20 min
Lukijamme Jatta Svanbäckin proteiinilettuja voi tarjota aamupalana, päivällisenä tai iltapalana. ”Asun Tukholmassa ja täällä lapsiperheissä on yleinen tapa syödä lettuja (hillolla ja kermavaahdolla!) päivälliseksi. Suomalaisena se tuntui jotenkin väärältä, joten kehitin ruokaisan ja sokerittoman lettuversion”, Jatta sanoo.
Reseptin ainekset
15 kpl
1 kypsä
banaani
3
munaa
250 g
maustamatonta rahkaa
1 dl (luomu)
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
⅓ tl
kardemummaa
Lisäksi
voita paistamiseen
omenasosetta
kanelisokeria
Proteiiniletut – ohje:
- Soseuta banaani haarukalla. Vatkaa munat ja rahka kevyesti banaanisoseeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Kuumenna nokare voita lettupannun koloissa tai isolla paistinpannulla. Paista taikinasta keskilämmöllä pieniä lettuja. Käännä, kun lettu on hyytynyt ja paista toinen puoli.
- Nosta valmiit letut lautaselle. Tarjoa proteiiniletut lämpiminä omenasoseen ja kanelisokerin kanssa.
Vinkki!
Taikina on paksua eikä leviä paljon, joten voit paistaa esimerkiksi neljä pientä lettua kerrallaan isossa paistinpannussa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat