Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Prosciutto crudo eli kinkkupizza Napolin malliin – lisää osa täytteistä vasta paistamisen jälkeen ja yllätyt

14 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 14 h 0 min

Prosciutto crudo on napolilainen pizzaklassikko, johon osa täytteistä lisätään vasta paistamisen jälkeen. Kohota pohja kaikessa rauhassa, tee simppeli tomaattikastike ja paista elämäsi paras kinkkupizza, suoraan Napolin opeilla!

22.10.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
7½ dl (500 g)
vehnäjauhoja (tipo 00 -jauhoja)
¾ tl
kuivahiivaa
3½ dl
kylmää vettä
1½ tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
400 g
kokonaisia San Marzano -tomaatteja (esim. Mutti)
1 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 pieni
valkosipulinkynsi
20
basilikanlehteä
Lisäksi
2 palloa
mozzarellaa
1 pkt
prosciuttoa
basilikanlehtiä
tryffeliöljyä

Pizza crudo tehdään näin:

  1. Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
  2. Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
  3. Mittaa tomaattikastikkeen tomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tai käsin puristellen. Lisää puolitettu valkosipuli ja hienonnetut basilikanlehdet. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi ”kiekoiksi”. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä leviämisvaraa. Jauhota pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
  5. Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
  6. Ota valkosipuli pois tomaattikastikkeesta. Levitä pohjan päälle 1 dl tomaattikastiketta ja nosta pizza 275-asteiseen uuniin kolmeksi minuutiksi. Lisää tomaattikastikkeen päälle neljäsosa pallo mozzarellajuustoa revittynä ja paista pizzaa vielä 4 minuuttia tai kunnes mozzarella on sulanut ja pohjan reunat ovat ruskettuneet kauniisti. Levitä kypsän pizzan päälle neljäsosapallo revittyä mozzarellaa, 1–2 paloiteltua viipaletta prosciuttoa, basilikanlehtiä ja muutama tippa tryffeliöljyä.

Vinkki!

Vielä askeleen autenttisempi Napoli-kokemus kotona: lisää pieni mozzarellapallo pizzan keskelle paistamisen jälkeen, kuten pizzan synnyinkaupungissa tehdään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt