Maku

Portviini-paahtovanukas

1 h 35 min
3.8
1

Portviini-paahtovanukas

GL
1
3.8
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dltäysmaitoa
  • 1/4 kplsitruunaa (kuoriviipaleita)
  • 2 kplmunaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/4 dlportviiniä

Sokeriliemi

  • 1 dlsokeria
  • 2 rklvettä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Ota esille 6 uuninkestävää annosvuokaa (vetoisuus 1 1/2 dl).

Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan sokeriliemen ainekset. Keitä, kunnes seos on kauniin kullanruskeaa (5–8 min).

Jaa seos vuokiin tasan. Kääntele vuokia, niin että sokeriseos peittää koko pohjan. Toimi ripeästi, sillä sokeriliemi jämähtää nopeasti.

Mittaa kerma ja maito pinnoitettuun kattilaan. Lisää joukkoon sitruunankuoret. Kiehauta, siirrä sivuun ja anna maustua puolisen tuntia.

Poista sitruunankuoret kattilasta keittiöpihdeillä. Kuumenna kerma-maitoseos uudelleen kiehuvaksi.

Sekoita munat, keltuaiset ja sokeri keskenään kulhossa. Kaada kuuma kerma-maitoseos joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta portviinillä. Jaa seos vuokiin tasan.

Nosta annosvuoat syvään uunivuokaan ja kaada isoon vuokaan kuumaa vettä (annosvuokien puoliväliin). Kypsennä portviini-paahtovanukkaita vesihauteessa 175 asteessa noin 40 min.

Jäähdytä ja kumoa portviini-paahtovanukkaat tarjolle. Tarjoa paahtovanukkaiden kera portviiniä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä