Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Portviini-paahtovanukas

1 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 10 min
24.4.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
2 dl
kuohukermaa
2 dl
täysmaitoa
1/4
sitruuna (kuoriviipaleita)
2
munaa
2
keltuaista
1 1/2 dl
sokeria
1/4 dl
portviiniä
Sokeriliemi
1 dl
sokeria
2 rkl
vettä

Portviini-paahtovanukas – ohje:

Ota esille 6 uuninkestävää annosvuokaa (vetoisuus 1 1/2 dl).

Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan sokeriliemen ainekset. Keitä, kunnes seos on kauniin kullanruskeaa (5–8 min).

Jaa seos vuokiin tasan. Kääntele vuokia, niin että sokeriseos peittää koko pohjan. Toimi ripeästi, sillä sokeriliemi jämähtää nopeasti.

Mittaa kerma ja maito pinnoitettuun kattilaan. Lisää joukkoon sitruunankuoret. Kiehauta, siirrä sivuun ja anna maustua puolisen tuntia.

Poista sitruunankuoret kattilasta keittiöpihdeillä. Kuumenna kerma-maitoseos uudelleen kiehuvaksi.

Sekoita munat, keltuaiset ja sokeri keskenään kulhossa. Kaada kuuma kerma-maitoseos joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta portviinillä. Jaa seos vuokiin tasan.

Nosta annosvuoat syvään uunivuokaan ja kaada isoon vuokaan kuumaa vettä (annosvuokien puoliväliin). Kypsennä portviini-paahtovanukkaita vesihauteessa 175 asteessa noin 40 min.

Jäähdytä ja kumoa portviini-paahtovanukkaat tarjolle. Tarjoa paahtovanukkaiden kera portviiniä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt