Maku

Porsasta ja simpukoita valkoviinissä

2 h 45 min
4.4
0

Porsasta ja simpukoita valkoviinissä

GL
LA
MA
MU
0
4.4
Teksti Meri-Tuuli Lindström
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1000 gsianlapaa
  • 1000 gsinisimpukoita
  • 5 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 rklmerisuolaa
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplvihreää paprikaa
  • 2 dltuoretta korianteria

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa porsaan lavasta pois kalvot, paksu rasvakerros sekä luut. Kuutioi liha ja upota marinadiin, jossa on 1/2 dl valkoviiniä, ruokalusikallinen merisuolaa,
2 murskattua laakerinlehteä sekä pari valkosipulinkynttä viipaloituna. Anna marinoitua noin tunti.

Puhdista sinisimpukat kylmässä vedessä harjaamalla. Poista rikkoutuneet ja avautuneet, jotka eivät sulkeudu pienestä kopautuksesta. Peitä simpukat kylmällä vedellä ja nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

Halkaise pestyt paprikat ja poista siemenet. Soseuta pilkotut paprikat ja ripottele soseen joukkoon teelusikallinen merisuolaa.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa. Ruskista lihat ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon 2 laakerinlehteä, paprikasose sekä marinadiliemi. Kaada sekaan loput 3 dl valkoviiniä, kiehauta ja anna porista kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa. Kurkista välillä pataan, kääntele ja lisää tarvittaessa nestettä.

Kun liha on kypsää, valuta simpukat ja kumoa ne pataan lihojen joukkoon. Peitä heti kannella ja ravistele kattilaa, niin että simpukat sekoittuvat. Keitä pataa vielä muutama minuutti ravistellen kattilaa muutaman kerran.

Avaa kansi ja tarkista liemen suola ja maku. Ripottele possu-simpukkapataan silputtu korianteri ja kanna ruoka pöytään kattilassa.

Tarjoile porsasta ja simpukoita valkoviinissä ranskanperunoiden ja hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä