Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porsasta ja simpukoita valkoviinissä

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
23.11.2008
Reseptin ainekset
5 annosta
1000 g
sianlapaa
1000 g
sinisimpukoita
5 dl
kuivaa valkoviiniä
1 1/2 rkl
merisuolaa
4 kpl
laakerinlehteä
6 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
vihreää paprikaa
2 dl
tuoretta korianteria

Leikkaa porsaan lavasta pois kalvot, paksu rasvakerros sekä luut. Kuutioi liha ja upota marinadiin, jossa on 1/2 dl valkoviiniä, ruokalusikallinen merisuolaa, 2 murskattua laakerinlehteä sekä pari valkosipulinkynttä viipaloituna. Anna marinoitua noin tunti.

Puhdista sinisimpukat kylmässä vedessä harjaamalla. Poista rikkoutuneet ja avautuneet, jotka eivät sulkeudu pienestä kopautuksesta. Peitä simpukat kylmällä vedellä ja nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

Halkaise pestyt paprikat ja poista siemenet. Soseuta pilkotut paprikat ja ripottele soseen joukkoon teelusikallinen merisuolaa.

Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa. Ruskista lihat ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon 2 laakerinlehteä, paprikasose sekä marinadiliemi. Kaada sekaan loput 3 dl valkoviiniä, kiehauta ja anna porista kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa. Kurkista välillä pataan, kääntele ja lisää tarvittaessa nestettä.

Kun liha on kypsää, valuta simpukat ja kumoa ne pataan lihojen joukkoon. Peitä heti kannella ja ravistele kattilaa, niin että simpukat sekoittuvat. Keitä pataa vielä muutama minuutti ravistellen kattilaa muutaman kerran.

Avaa kansi ja tarkista liemen suola ja maku. Ripottele possu-simpukkapataan silputtu korianteri ja kanna ruoka pöytään kattilassa.

Tarjoile porsasta ja simpukoita valkoviinissä ranskanperunoiden ja hyvän leivän kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt