Maku

Porsaan kyljykset, raparperikastike & fenkolia

0
0

Porsaan kyljykset, raparperikastike & fenkolia

Raparperi ja fenkoli on oikein oiva makupari ja sopii erittäin hyvin possulle
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpossun kyljyksiä
  • 2 kplfenkolia (tai 4kpl pieniä fenkoleita)
  • 5 dlvettä
  • 2 dlraparperimehua (tiiviste)
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ kplappelsiinin kuori raastettuna
  • 2 rklsoijaa
  • 2 rkltomaatti pyreetä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 3/4 rklhunajaa
  • 3/4 tlmustapippuria myllystä

Lisäksi

  • öljyä ja voita paistamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Leikkaa fenkolit 4 osaan ja laita kattilaan

Peitä vedellä, niin että fenolit juuri peittyy

Lisää sekaan 1tl suolaa

Kiehauta fenkoleja kunnes fenkolit pehmenee

siivilöi keitinliemi talteen ja nosta fenkolit jääkylmään veteen odottamaan

Lämmitä kattila kuumaksi ja lisää pohjalle öljyä ja nokare voita, sipulit ja valkosipulit ja kuullota hetki

Lisää sitten etikka, 3dl siivilöityä fenkolien keitinvettä, appelsiinin kuori ja raparperimehu

Anna kiehua kunnes jäljellä 3dl

Lisää sitten soija, tomaattipyre ja mustapippuri

Annna poreilla miedolla lämmöllä n.10min

Paista porsaankyljykset voi-öljyseoksessa 2min per puoli ja nostan 160 asteiseen uuniin ja paista kunnes kypsiä (possu saa olla sisältä aavistuksen pinkki)

Säästä pannulle jäänyt rasva ja paista keitetyt fenkolit nopeasti molemmin puolin

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä