Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Poropata on riistan ystävän valinta

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min

Poropata tehdään haudutusta kaipaavasta poronkäristyksestä. Sen tilalla voi kokeilla myös riistakäristystä, joka valmistetaan usein saksanhirvestä. Poropadan maun salaisuus on olut, ja se viimeistellään sulatejuustolla, puolukoilla ja persiljalla.

22.9.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Poropata
500 g
poronkäristystä (pakaste)
3 rkl
voita
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
1/2
purjoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
3,3 dl
olutta
Lopuksi
125 g
sulatejuustoa
1 dl
puolukoita
2 rkl
persiljaa

Poropata – ohje:

  1. Ruskista käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan muutamassa erässä rasvassa padassa.
  2. Kumoa lihat pataan, lisää hienonnetut sipulit ja purjo. Kuumenna heti sekoitellen.
  3. Lisää mausteet ja olutta sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta pataa liedellä hiljaa kiehuen noin 2 tuntia.
  4. Haudutuksen loppuvaiheessa lisääpataan paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut joukkoon.
  5. Lisää lopuksi puolukat ja hienonnettu persilja.
  6. Tarjoa poropata puikulaperunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt