Maku

Poropata on riistan ystävän valinta

2 h 45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen2 h
Poropata tehdään haudutusta kaipaavasta poronkäristyksestä. Sen tilalla voi kokeilla myös riistakäristystä, joka valmistetaan usein saksanhirvestä. Poropadan maun salaisuus on olut, ja se viimeistellään sulatejuustolla, puolukoilla ja persiljalla.
GL
MU
4
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

Poropata

  • 500 gporonkäristystä (pakaste)
  • 3 rklvoita
  • 2sipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1/2purjoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 3,3 dlolutta

Lopuksi

  • 125 gsulatejuustoa
  • 1 dlpuolukoita
  • 2 rklpersiljaa
Tulosta

Poropata valmistuu näin:

  1. Ruskista käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan muutamassa erässä rasvassa padassa.
  2. Kumoa lihat pataan, lisää hienonnetut sipulit ja purjo. Kuumenna heti sekoitellen.
  3. Lisää mausteet ja olutta sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta pataa liedellä hiljaa kiehuen noin 2 tuntia.
  4. Haudutuksen loppuvaiheessa lisääpataan paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut joukkoon.
  5. Lisää lopuksi puolukat ja hienonnettu persilja.
  6. Tarjoa poropata puikulaperunoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »