


Poropata on riistan ystävän valinta
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Poropata tehdään haudutusta kaipaavasta poronkäristyksestä. Sen tilalla voi kokeilla myös riistakäristystä, joka valmistetaan usein saksanhirvestä. Poropadan maun salaisuus on olut, ja se viimeistellään sulatejuustolla, puolukoilla ja persiljalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
Poropata
500 g
poronkäristystä (pakaste)
3 rkl
voita
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
1/2
purjoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
3,3 dl
olutta
Lopuksi
125 g
sulatejuustoa
1 dl
puolukoita
2 rkl
persiljaa
Poropata – ohje:
- Ruskista käristysliha pakkauksen ohjeen mukaan muutamassa erässä rasvassa padassa.
- Kumoa lihat pataan, lisää hienonnetut sipulit ja purjo. Kuumenna heti sekoitellen.
- Lisää mausteet ja olutta sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta pataa liedellä hiljaa kiehuen noin 2 tuntia.
- Haudutuksen loppuvaiheessa lisääpataan paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut joukkoon.
- Lisää lopuksi puolukat ja hienonnettu persilja.
- Tarjoa poropata puikulaperunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat