


Poronvasan paahtopaisti
Poron paahtopaisti paahdetuilla juureksilla sopii loistavasti talveen!
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori ja pilko porkkanat, palsternakat ja punasipulit.
Lorauta pannulle tilkka öljyä ja lisää juurekset. Paista kunnes juurekset saavat hiukan väriä. Mausta hunajalla, timjamilla, suolalla ja rosmariinilla.
Nosta juurekset uuniin ja paahda noin 20–25 min.
Ota poron paahtopaistit, puhdista kalvoista, suolaa ja pippuroi ne kauttaaltaan. Mausta kuivatulla rosmariinilla ja kiedo pekoni ympärille.
Ruskista pannulla kunnes pekoni saa väriä ja rapsakoituu, noin 2 min per puoli.
Nosta vielä uuniin juuresten kanssa noin 8 minuutiksi.
Nosta paistit työlaudalle ja anna vetäytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista siivuiksi.
Tarjoa punaviinikastikkeen ja puolukkahillon kanssa.