Maku

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen

1 h 40 min
4.67
1

Poronkäristyksen villimmässä pizzaversiossa on Puikuloista muussattu pohja, kirpakka puolukkakastike ja mehevä poronkäristystäyte. Tarjoa poronkäristyspizzaa perjantai-iltana tai kemuissa. Kokeile joskus ison pizzan sijaan pieniä annospizzoja.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 7 (550 g)Puikula-perunaa
  • 50 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Poronkäristys

  • 300 gporonkäristystä (pakaste)
  • 1 rklvoita
  • 1sipuli
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlvettä

Puolukkakastike

  • 100 gpuolukoita
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 4 rklranskankermaa
  • 1 rklpuolukoita
  • 1suolakurkku
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Poronkäristyspizza valmistuu helposti näin:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, kuori ja soseuta ne. Lisää joukkoon pehmeä voi sekä suola.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää perunoihin. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  3. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 2 pientä pizzaa tai koko pellillinen.
  4. Pistele pohjat haarukalla. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Kaada poronkäristys pannulle ja kuumenna. Kun käristys on sulanut, lisää voi ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, käristyksen kuuluu olla mehukasta.
  6. Valmista puolukkakastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  7. Levitä pizzapohjalle puolukkakastiketta ja poronkäristystä.
  8. Paista poronkäristyspizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  9. Lusikoi valmiin pizzan päälle ranskankermaa, puolukoita ja hienonnettuja suolakurkkuja. Koristele tuoreella rosmariinilla.

MITÄ PIDIT?
4.67