


Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Poronkäristyksen villimmässä pizzaversiossa on Puikuloista muussattu pohja, kirpakka puolukkakastike ja mehevä poronkäristystäyte. Tarjoa poronkäristyspizzaa perjantai-iltana tai kemuissa. Kokeile joskus ison pizzan sijaan pieniä annospizzoja.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
7 (550 g)
Puikula-perunaa
50 g
voita
1/2 tl
suolaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Poronkäristys
300 g
poronkäristystä (pakaste)
1 rkl
voita
1
sipuli
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 dl
vettä
Puolukkakastike
100 g
puolukoita
1 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
4 rkl
ranskankermaa
1 rkl
puolukoita
1
suolakurkku
1 rkl
tuoretta rosmariinia
Poronkäristyspizza – ohje:
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi, kuori ja soseuta ne. Lisää joukkoon pehmeä voi sekä suola.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää perunoihin. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja.
- Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 2 pientä pizzaa tai koko pellillinen.
- Pistele pohjat haarukalla. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Kaada poronkäristys pannulle ja kuumenna. Kun käristys on sulanut, lisää voi ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, käristyksen kuuluu olla mehukasta.
- Valmista puolukkakastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
- Levitä pizzapohjalle puolukkakastiketta ja poronkäristystä.
- Paista poronkäristyspizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Lusikoi valmiin pizzan päälle ranskankermaa, puolukoita ja hienonnettuja suolakurkkuja. Koristele tuoreella rosmariinilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat