Maku

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen

1 h 40 min
4.67
1

Poronkäristyksen villimmässä pizzaversiossa on Puikuloista muussattu pohja, kirpakka puolukkakastike ja mehevä poronkäristystäyte. Tarjoa poronkäristyspizzaa perjantai-iltana tai kemuissa. Kokeile joskus ison pizzan sijaan pieniä annospizzoja.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 7 (550 g)Puikula-perunaa
  • 50 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Poronkäristys

  • 300 gporonkäristystä (pakaste)
  • 1 rklvoita
  • 1sipuli
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlvettä

Puolukkakastike

  • 100 gpuolukoita
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 4 rklranskankermaa
  • 1 rklpuolukoita
  • 1suolakurkku
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h
MITÄ PIDIT?
4.67