Maku

Poro-tsatsikipalat

50 min
3.7
0

Poro-tsatsikipalat

Poro-tsatsikipalat ovat vastustamattoman hyviä pikkuherkkuja! Leipien väliin piiloutuva raikas tsatsiki ja suolainen poro muodostavat ihanan makuparin.
Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 palaa)

  • 800 gmoniviljapaahtoleipäviipaletta
  • 2 kplkurkkua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1000 gtsatsikia
  • 200 gkylmäsavustettua poroa

Kostutus

  • 3/4 dlkasvislientä
  • 1/4 dlsitruunamehua

Koristeluun

  • 1 dlruohosipulia
  • 1/4 kplkurkkua
  • 3 rklkapriksia
  • 1 tlroseepippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado puolet leivistä tiiviisti uunipannulle leivinpaperin päälle.

Raasta pestyt kurkut karkealla terällä ja purista siivilän läpi ylimääräinen neste pois. Ripottele raasteen joukkoon suola, sekoita ja levitä seos leipäkerroksen päälle.

Sivele 2/3 tsatsikista seuraavaksi kerrokseksi.

Silppua poro hienoksi ja ripottele tsatsikin päälle.

Asettele loput leipäviipaleet päällimmäiseksi kerrokseksi ja sivele sitruunamehulla maustettu kasvisliemi leipäpintaan. Nosta päälle kevyt paino (esim. toinen uunipelti) ja siirrä peitettynä maustumaan viileään yön yli.

Levitä leipäpintaan loppu tsatsiki. Koristele silputulla ruohosipulilla, kurkunpaloilla, kapriksilla ja roseepippureilla.

Leikkaa levy ruuduiksi terävällä veitsellä ja nosta poro-tsatsikipalat tarjoiluvadille.

Vinkki!

Valmis tsatsiki on tuoreella kurkulla ja valkosipulilla höystettyä ja mm. suolalla ja pippurilla maustettua kreikkalaista jogurttia.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä