Maku

Porkkanaohukaiset ja sienitäyte

55 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen30 min
Parhaat porkkanaohukaiset valmistuvat helposti hienoksi raastetusta porkkanasta. Ohrajauhot antavat porkkanaohukaisille hyvän maun ja rakenteen. Suosittelemme!
KA
4.33
2
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 3 kplmunaa
  • 4 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlohrajauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 200 gsuppilovahveroita
  • 1 kplpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 dlkeitettyä riisiä
  • 2 tlkirveliä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Porkkanaohukaiset valmistuvat näin:

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lettutaikinaan tarvitaan 3 dl raastetta.

Vatkaa munat, maito, jauhot ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Anna taikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista.

Paista taikinasta pinnoitetulla pannulla öljyssä ohuita, isoja porkkanalettuja.

Puhdista ja paloittele sienet. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjot öljyssä paistokasarissa. Lisää sienet ja paista ahkerasti käännellen, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Kumoa joukkoon riisi ja mausteet. Paista käännellen, kunnes sienitäyte on kuumaa. Tarjoa porkkanaohukaisten sienitäytteenä.

Voit paistaa taikinasta myös pieniä porkkanalettuja ja tarjota ne iltapalaksi sellaisenaan, puolukkahillon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.33
2 kommenttia