Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanaohukaiset ja sienitäyte

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Parhaat porkkanaohukaiset valmistuvat helposti hienoksi raastetusta porkkanasta. Ohrajauhot antavat porkkanaohukaisille hyvän maun ja rakenteen. Suosittelemme!

11.10.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
porkkanaa
3 kpl
munaa
4 dl
kevytmaitoa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
Täyte
200 g
suppilovahveroita
1 kpl
purjoa
1 rkl
rypsiöljyä
3 dl
keitettyä riisiä
2 tl
kirveliä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Porkkanaohukaiset – ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lettutaikinaan tarvitaan 3 dl raastetta.
  2. Vatkaa munat, maito, jauhot ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Anna taikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista.
  3. Paista taikinasta pinnoitetulla pannulla öljyssä ohuita, isoja porkkanalettuja.
  4. Puhdista ja paloittele sienet. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjot öljyssä paistokasarissa. Lisää sienet ja paista ahkerasti käännellen, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Kumoa joukkoon riisi ja mausteet. Paista käännellen, kunnes sienitäyte on kuumaa. Tarjoa porkkanaohukaisten sienitäytteenä.
  5. Voit paistaa taikinasta myös pieniä porkkanalettuja ja tarjota ne iltapalaksi sellaisenaan, puolukkahillon kanssa.

Vinkki!

Katso tästä vielä helpompien porkkanalettujen ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt