Porkkanaohratto – risoton suomalaisversiossa maistuvat ohra ja porkkana
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Ohratto on kuin risottoa, mutta riisin sijaan siinä maistuu rouhea ohra. Porkkanaohratto maustetaan rakuunalla, ja ilmeen piristävät eriväriset porkkanat. Nappaa resepti!
KA
5
Kuvat
Julkaistu 6.3.2023

Porkkanaohratto – risoton suomalaisversiossa maistuvat ohra ja porkkana
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1iso porkkana
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä tai voita
- 4 dlruokaohraa (esim. Fazer Willja)
- 8 dlvettä
- 2 rklkasvisfondia
- 2 rklsitruunanmehua
- 1 tlrakuunaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
- 2 dlranskankermaa
Paahdetut porkkanat
- 4–6 (400 g)(väri)porkkanaa
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rklhunajaa
- ½ tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
Viimeistelyyn
- tuoretta rakuuna
Porkkanaohratto – ohje:
- Kuori kaikki porkkanat. Raasta ohrattoon menevä porkkana hienoksi raasteeksi ja leikkaa paahdettavat reiluiksi paloiksi.
- Pyöräytä porkkanat öljyssä, hunajassa ja mausteissa. Levitä pellille ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta öljyssä korkeareunaisessa pannussa muutama minuutti.
- Lisää ohra ja kuullota noin minuutti.
- Lisää vesi, fondi ja sitruunanmehu. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Mausta rakuunalla, pippurilla ja suolalla.
- Sekoita puolet parmesaaniraasteesta ja ranskankerma lopuksi ohrattoon.
- Tarjoa porkkanaohratto paahdettujen porkkanoiden ja lopun parmesaaniraasteen kanssa. Viimeistele halutessasi rakuunalla.
Vinkki!
Voit käyttää rakuunan sijaan myös timjamia, persiljaa tai basilikaa.

Sieniohratto – ohrasuurimoista valmistettu risottomainen herkku haastaa italialaisen serkkunsa maulla ja helppoudella
Maku

Broileriohratto – vaihda riisi ohrasuurimoihin ja kokkaa raikas ohratto broilerin jauhelihasta sekä kasviksista
Maku

Possuohratto
Kotivinkki

Lohiohratto
Maku

Appelsiini-kurpitsarisotto – yrttinen gremolata viimeistelee lempeän ja lämpöisen talvi-illallisen
Maku

Salviaa, kylmäsavulohta, porkkanaa – ja ripaus sokeria! Yllättävä aines viimeistelee porkkana-salviapastan herkullisuuden
Kotivinkki

Paahdettu bataatti-porkkanakeitto
Maku

Aurinkokeitto piristää päivän! Appelsiini ja keltainen paprika säväyttävät helpossa kasvissosekeitossa
Kotivinkki