


Porkkanaohratto – risoton suomalaisversiossa maistuvat ohra ja porkkana
30 min
Ohratto on kuin risottoa, mutta riisin sijaan siinä maistuu rouhea ohra. Porkkanaohratto maustetaan rakuunalla, ja ilmeen piristävät eriväriset porkkanat. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
iso porkkana
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä tai voita
4 dl
ruokaohraa (esim. Fazer Willja)
8 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
rakuunaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
2 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
2 dl
ranskankermaa
Paahdetut porkkanat
4–6 (400 g)
(väri)porkkanaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
tuoretta rakuuna
Porkkanaohratto – ohje:
- Kuori kaikki porkkanat. Raasta ohrattoon menevä porkkana hienoksi raasteeksi ja leikkaa paahdettavat reiluiksi paloiksi.
- Pyöräytä porkkanat öljyssä, hunajassa ja mausteissa. Levitä pellille ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta öljyssä korkeareunaisessa pannussa muutama minuutti.
- Lisää ohra ja kuullota noin minuutti.
- Lisää vesi, fondi ja sitruunanmehu. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Mausta rakuunalla, pippurilla ja suolalla.
- Sekoita puolet parmesaaniraasteesta ja ranskankerma lopuksi ohrattoon.
- Tarjoa porkkanaohratto paahdettujen porkkanoiden ja lopun parmesaaniraasteen kanssa. Viimeistele halutessasi rakuunalla.
Vinkki!
Voit käyttää rakuunan sijaan myös timjamia, persiljaa tai basilikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat