Maku

Porkkanaohratto – risoton suomalaisversiossa maistuvat ohra ja porkkana

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Ohratto on kuin risottoa, mutta riisin sijaan siinä maistuu rouhea ohra. Porkkanaohratto maustetaan rakuunalla, ja ilmeen piristävät eriväriset porkkanat. Nappaa resepti!
KA
5
0
Julkaistu 6.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1iso porkkana
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä tai voita
  • 4 dlruokaohraa (esim. Fazer Willja)
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 1 tlrakuunaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 2 dlranskankermaa

Paahdetut porkkanat

  • 4–6 (400 g)(väri)porkkanaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Viimeistelyyn

  • tuoretta rakuuna
Tulosta

Porkkanaohratto – ohje:

  1. Kuori kaikki porkkanat. Raasta ohrattoon menevä porkkana hienoksi raasteeksi ja leikkaa paahdettavat reiluiksi paloiksi.
  2. Pyöräytä porkkanat öljyssä, hunajassa ja mausteissa. Levitä pellille ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta öljyssä korkeareunaisessa pannussa muutama minuutti.
  4. Lisää ohra ja kuullota noin minuutti.
  5. Lisää vesi, fondi ja sitruunanmehu. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
  6. Mausta rakuunalla, pippurilla ja suolalla.
  7. Sekoita puolet parmesaaniraasteesta ja ranskankerma lopuksi ohrattoon.
  8. Tarjoa porkkanaohratto paahdettujen porkkanoiden ja lopun parmesaaniraasteen kanssa. Viimeistele halutessasi rakuunalla.

Vinkki!

Voit käyttää rakuunan sijaan myös timjamia, persiljaa tai basilikaa.

Kommentoi »