Kotivinkki

Perinteinen porkkanalaatikko

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Tämä porkkanalaatikko on perinteistä, herkullista mallia. Tee porkkanalaatikko noin kahden litran vuokaan.
0
3
Julkaistu: 23.10.2014


Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 kgporkkanoita
  • suolaa keitinveteen
  • 3 dltäysmaitoa
  • 1kananmuna
  • 1 ½ dlkorppujauhoja
  • suolaa
  • 1 rklfariinisokeria
  • ½ tlmuskottia
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja ja voita ainesten päälle
Tulosta

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia.

2. Survo porkkanat soseeksi. Jäähdytä sose.

3. Sekoita porkkanasoseeseen maito, kananmuna, korppujauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

5. Paista porkkanalaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia.

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

3 kommenttia