Kotivinkki

Porkkanalaatikko

90 h 30 min
0
2

Porkkanalaatikko

Tämä porkkanalaatikko on perinteistä, herkullista mallia. Tee porkkanalaatikko noin kahden litran vuokaan.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 kgporkkanoita
  • suolaa keitinveteen
  • 3 dltäysmaitoa
  • 1kananmuna
  • 1 ½ dlkorppujauhoja
  • suolaa
  • 1 rklfariinisokeria
  • ½ tlmuskottia
  • voita vuoan voiteluun
  • korppujauhoja ja voita ainesten päälle

Tee näin

90 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN90 h

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia.

2. Survo porkkanat soseeksi. Jäähdytä sose.

3. Sekoita porkkanasoseeseen maito, kananmuna, korppujauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

5. Paista porkkanalaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia.

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä