Maku

Linssisalaatti – maukas ja ruokaisa arkiruoka, joka lumoaa helppoudellaan

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Linssisalaatti on oivallinen pikaruoka, joka lunastaa paikkansa arkiruokalistaltasi nopeutensa, terveellisyytensä ja ruokaisuutensa ansiosta. Vajaassa vartissa valmis salaatti syntyy linsseistä ja porkkanasta. Sekoita joukkoon sitruunaa, kapriksia ja suolaisen juuston muruja ja nauti!
KA
4.4
4
Julkaistu: 22.3.2015


Ainekset (2 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2porkkana
  • 500 gvihreitä linssejä (säilyke)
  • ½punasipuli
  • 50 gfetajuustoa (tai ricotta salata -juustoa)
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklkapriksia
  • tuoretta korianteria
Tulosta

Linssisalaatti valmistetaan näin:

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet parin minuutin ajan kunnes ne pehmenevät.
  2. Lisää pannuun reiluiksi viipaloiksi pilkotut porkkanat. Paista porkkanoihin kullankeltainen paistopinta.
  3. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää ne pannulle ja kääntele lämmöllä muutama minuutti. Ota pannu liedeltä.
  4. Lisää joukkoon suikaloitu punasipuli ja juuston murut.
  5. Sekoita salaattiin sitruunamehu, hienoksi raastettu kuori ja kaprikset. Ripottele päälle tuoretta korianteria.
4 kommenttia