


Linssisalaatti – maukas ja ruokaisa arkiruoka, joka lumoaa helppoudellaan
15 min
Linssisalaatti on oivallinen pikaruoka, joka lunastaa paikkansa arkiruokalistaltasi nopeutensa, terveellisyytensä ja ruokaisuutensa ansiosta. Vajaassa vartissa valmis salaatti syntyy linsseistä ja porkkanasta. Sekoita joukkoon sitruunaa, kapriksia ja suolaisen juuston muruja ja nauti!
Reseptin ainekset
2 annosta
2 rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
2
porkkana
500 g
vihreitä linssejä (säilyke)
½
punasipuli
50 g
fetajuustoa (tai ricotta salata -juustoa)
3 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta
1 rkl
kapriksia
tuoretta korianteria
Linssisalaatti valmistetaan näin:
- Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet parin minuutin ajan kunnes ne pehmenevät.
- Lisää pannuun reiluiksi viipaloiksi pilkotut porkkanat. Paista porkkanoihin kullankeltainen paistopinta.
- Huuhtele ja valuta linssit. Lisää ne pannulle ja kääntele lämmöllä muutama minuutti. Ota pannu liedeltä.
- Lisää joukkoon suikaloitu punasipuli ja juuston murut.
- Sekoita salaattiin sitruunamehu, hienoksi raastettu kuori ja kaprikset. Ripottele päälle tuoretta korianteria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat