Maku

Porkkana-fenkolikeitto

35 min
GL
KA
MU
4.22
3


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gporkkanaa
  • 200 gfenkolia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 10 dlkasvislientä
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gsulatejuustoa (Olympia)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulit ja fenkolit miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Kumoa joukkoon porkkanat. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Keitä porkkana-fenkolikeittoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Liuota joukkoon sulatejuusto. Soseuta porkkana-fenkolikeitto sauvasekoittimella.

*Arkena pääruokana tarjottava kasviskeitto taipuu hyvin myös juhlavamman aterian alkuruoaksi. Tällöin siitä riittää kuudelle.

MITÄ PIDIT?
4.22