4,2(34)
Porkkana-fenkolikeitto
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
29.8.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1000 gporkkanaa
200 gfenkolia
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
10 dlkasvislientä
1/2 tltimjamia
1/2 tlmustapippuria
200 gsulatejuustoa (Olympia)

Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulit ja fenkolit miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Kumoa joukkoon porkkanat. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Keitä porkkana-fenkolikeittoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Liuota joukkoon sulatejuusto. Soseuta porkkana-fenkolikeitto sauvasekoittimella.

*Arkena pääruokana tarjottava kasviskeitto taipuu hyvin myös juhlavamman aterian alkuruoaksi. Tällöin siitä riittää kuudelle.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo