Maku

Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Poke bowl on Havaijilta maailman trendiruoaksi levinnyt riisipohjanen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Perinteisesti poke-kulho valmistetaan sushiriisistä, mutta myös tummemmat ja terveellisemmät vaihtoehdot toimivat hyvin. Varmista, että käyttämäsi kala on ehdottomasti tuoretta!
GL
MA
MU
3.9
0
Julkaistu: 13.7.2017


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 1½ dlpunaista riisiä
  • 6 dlvettä (riisin keittämiseen)
  • ¼ tlsuolaa (keitinveteen)
  • 1 rklriisiviinietikkaa

Marinoitu lohi

  • 400 glohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 2 rklseesamiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ripauschiliä

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 2avokadoa
  • 1mango
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • 2 rklnori-merilevää (suikaleina)
Tulosta
  1. Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 kpl).
  2. Mittaa marinadin ainekset syvälle lautaselle, siirrä siihen kalapalat ja pyörittele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna kalan maustua peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 25–30 minuuttia. Valuta riisi tarvittaessa ja mausta se riisiviinietikalla.
  4. Kuori ja paloittele avokadot ja mango.
  5. Paista marinoitunut lohi nopeasti kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin väriseksi.
  6. Annostele kulhoihin ensin riisiä, sen päälle lohta, avokadoa ja mangoa. Rouhi päälle mustapippuria.
  7. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväsuikaleilla.
Kommentoi »