3,9(26)
Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Poke bowl on Havaijilta maailman trendiruoaksi levinnyt riisipohjanen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Perinteisesti poke-kulho valmistetaan sushiriisistä, mutta myös tummemmat ja terveellisemmät vaihtoehdot toimivat hyvin. Varmista, että käyttämäsi kala on ehdottomasti tuoretta!
Julkaistu 13.7.2017
Maku
Reseptin ainekset 4–6 annosta
1½ dlpunaista riisiä
6 dlvettä (riisin keittämiseen)
¼ tlsuolaa (keitinveteen)
1 rklriisiviinietikkaa
Marinoitu lohi
400 glohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3 rklsoijakastiketta
2 rklseesamiöljyä
½ tlsuolaa
ripauschiliä
Paistamiseen
1 rklrypsiöljyä
Lisäksi
2avokadoa
1mango
½ tlmustapippuria
½ dlseesaminsiemeniä
2 rklnori-merilevää (suikaleina)
  1. Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 kpl).
  2. Mittaa marinadin ainekset syvälle lautaselle, siirrä siihen kalapalat ja pyörittele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna kalan maustua peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 25–30 minuuttia. Valuta riisi tarvittaessa ja mausta se riisiviinietikalla.
  4. Kuori ja paloittele avokadot ja mango.
  5. Paista marinoitunut lohi nopeasti kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin väriseksi.
  6. Annostele kulhoihin ensin riisiä, sen päälle lohta, avokadoa ja mangoa. Rouhi päälle mustapippuria.
  7. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväsuikaleilla.
Kommentoi »