Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Poke bowl on Havaijilta maailman trendiruoaksi levinnyt riisipohjanen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Perinteisesti poke-kulho valmistetaan sushiriisistä, mutta myös tummemmat ja terveellisemmät vaihtoehdot toimivat hyvin. Varmista, että käyttämäsi kala on ehdottomasti tuoretta!

13.7.2017
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1½ dl
punaista riisiä
6 dl
vettä (riisin keittämiseen)
¼ tl
suolaa (keitinveteen)
1 rkl
riisiviinietikkaa
Marinoitu lohi
400 g
lohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
ripaus
chiliä
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
avokadoa
1
mango
½ tl
mustapippuria
½ dl
seesaminsiemeniä
2 rkl
nori-merilevää (suikaleina)
  1. Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 kpl).
  2. Mittaa marinadin ainekset syvälle lautaselle, siirrä siihen kalapalat ja pyörittele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna kalan maustua peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  3. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 25–30 minuuttia. Valuta riisi tarvittaessa ja mausta se riisiviinietikalla.
  4. Kuori ja paloittele avokadot ja mango.
  5. Paista marinoitunut lohi nopeasti kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin väriseksi.
  6. Annostele kulhoihin ensin riisiä, sen päälle lohta, avokadoa ja mangoa. Rouhi päälle mustapippuria.
  7. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväsuikaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt