Poke-bowl lohesta

50 min
4
0

Poke-bowl lohesta

GL
MA
MU
0
4
Havaijilta maailman trendiruoaksi levinnyt poke on koko ateria yhdessä kulhossa. Käytä poke-kulhoon tummempaa riisiä ja ehdottoman tuoretta kalaa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlpunaista riisiä
  • 6 dlvettä (riisin keittämiseen)
  • 1/4 tlsuolaa (keitinveteen)
  • 1 rklriisiviinietikkaa

Marinoitu lohi

  • 400 glohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • chiliä (muutama pyöräytys myllystä)

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 kplavokadoa (kypsää)
  • 1 kplmango (kypsä)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 2 rklnori-merilevää (suikaleina)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 kpl).

Mittaa marinadin ainekset syvälle lautaselle, siirrä siihen kalapalat ja pyörittele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna kalan maustua peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 25–30 minuuttia. Valuta riisi tarvittaessa ja mausta se riisiviinietikalla.

Kuori ja paloittele avokadot ja mango.

Paista marinoitunut lohi nopeasti kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin väriseksi.

Annostele kulhoihin ensin riisiä, sen päälle lohta, avokadoa ja mangoa. Rouhi päälle mustapippuria.

Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväsuikaleilla.

Vinkki!

Ohjeesta valmistuu kuusi pientä annosta tai neljä annosta hieman isompaan nälkään.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä