Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Poke bowl on Havaijilta maailman trendiruoaksi levinnyt riisipohjanen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Perinteisesti poke-kulho valmistetaan sushiriisistä, mutta myös tummemmat ja terveellisemmät vaihtoehdot toimivat hyvin. Varmista, että käyttämäsi kala on ehdottomasti tuoretta!

Reseptin ainekset 4–6 annosta
1½ dlpunaista riisiä
6 dlvettä (riisin keittämiseen)
¼ tlsuolaa (keitinveteen)
1 rklriisiviinietikkaa
Marinoitu lohi
400 glohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3 rklsoijakastiketta
2 rklseesamiöljyä
½ tlsuolaa
ripauschiliä
Paistamiseen
1 rklrypsiöljyä
Lisäksi
2avokadoa
1mango
½ tlmustapippuria
½ dlseesaminsiemeniä
2 rklnori-merilevää (suikaleina)
- Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 kpl).
- Mittaa marinadin ainekset syvälle lautaselle, siirrä siihen kalapalat ja pyörittele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna kalan maustua peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 25–30 minuuttia. Valuta riisi tarvittaessa ja mausta se riisiviinietikalla.
- Kuori ja paloittele avokadot ja mango.
- Paista marinoitunut lohi nopeasti kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin väriseksi.
- Annostele kulhoihin ensin riisiä, sen päälle lohta, avokadoa ja mangoa. Rouhi päälle mustapippuria.
- Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväsuikaleilla.