


Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Poke bowl on Havaijilta maailman trendiruoaksi levinnyt riisipohjanen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Perinteisesti poke-kulho valmistetaan sushiriisistä, mutta myös tummemmat ja terveellisemmät vaihtoehdot toimivat hyvin. Varmista, että käyttämäsi kala on ehdottomasti tuoretta!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1½ dl
punaista riisiä
6 dl
vettä (riisin keittämiseen)
¼ tl
suolaa (keitinveteen)
1 rkl
riisiviinietikkaa
Marinoitu lohi
400 g
lohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
ripaus
chiliä
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
avokadoa
1
mango
½ tl
mustapippuria
½ dl
seesaminsiemeniä
2 rkl
nori-merilevää (suikaleina)
- Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 kpl).
- Mittaa marinadin ainekset syvälle lautaselle, siirrä siihen kalapalat ja pyörittele ne kauttaaltaan marinadissa. Anna kalan maustua peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika on 25–30 minuuttia. Valuta riisi tarvittaessa ja mausta se riisiviinietikalla.
- Kuori ja paloittele avokadot ja mango.
- Paista marinoitunut lohi nopeasti kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin väriseksi.
- Annostele kulhoihin ensin riisiä, sen päälle lohta, avokadoa ja mangoa. Rouhi päälle mustapippuria.
- Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväsuikaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat