Maku

Pohjolan aurinko -jälkiruoka

35 min
1
0

Pohjolan aurinko -jälkiruoka

MU
GL
0
1
Teksti Maarit Cederbeg, Irma Kärkkäinen, Pekka Malkki
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Vaniljajuusto

  • 200 gleipäjuustoa
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 dlmantelilikööriä

Lakkakiisseli

  • 5 dllakkoja
  • 4 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 4 rklvettä
  • 3 rklperunajauhoja

Karpalokastike

  • 5 dlkarpalomehua
  • 1 rklperunajauhoja

Rahkausva

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlmaitorahkaa
  • 2 rklsokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kuutioi juusto ja pane tölkkiin vaniljasokerin ja manteliliköörin kanssa. Hölskytä niin, että maku leviää tasaisesti juustoon. Anna maustua jääkaapissa.

Keitä lakat veden ja sokerin kanssa vaaleiksi ja siivilöi liemi. Kaada mehu takaisin kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja siirrä liedeltä sivuun. Sekoita perunajauho veteen ja valuta suurus kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran kuumalla levyllä sekoittamatta.

Mittaa kattilaan karpalomehu ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Ota heti liedeltä.

Vatkaa kerma ja yhdistä rahkan tai jogurtin kanssa. Mausta sokerilla.

Lusikoi maljoihin ensin lakkakiisseliä, sitten juustopaloja, päälle karpalokastiketta tai kruunuksi rahkausvaa.

•Voit korvata karpalokastikkeen herukoilla.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä