


Pohjolan aurinko -jälkiruoka
Kuutioi juusto ja pane tölkkiin vaniljasokerin ja manteliliköörin kanssa. Hölskytä niin, että maku leviää tasaisesti juustoon. Anna maustua jääkaapissa.
Keitä lakat veden ja sokerin kanssa vaaleiksi ja siivilöi liemi. Kaada mehu takaisin kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja siirrä liedeltä sivuun. Sekoita perunajauho veteen ja valuta suurus kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran kuumalla levyllä sekoittamatta.
Mittaa kattilaan karpalomehu ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Ota heti liedeltä.
Vatkaa kerma ja yhdistä rahkan tai jogurtin kanssa. Mausta sokerilla.
Lusikoi maljoihin ensin lakkakiisseliä, sitten juustopaloja, päälle karpalokastiketta tai kruunuksi rahkausvaa.
•Voit korvata karpalokastikkeen herukoilla.
