Maku

Pistaaseilla & fenkolilla täytettyä karitsaa

0
0

Tässä herkullinen karitsaresepti esimerkiksi pääsiäistä silmällä pitäen.
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkaritsan paahtopaistia (n.160g kpl)
  • 80 gpekonia
  • 1 kplfenkoli
  • 60 gpistaasipähkinää
  • 4 kpltimjamin oksaa
  • 4 kplrosmariini oksa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • ½ kplsitruunan kuori raastettuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pilko pekoni pieneksi ja ruskista pekoni kuumalla pannulla.

Nosta sitten pekonit paperin päälle mutta jätä pannulle jäänyt rasva.

Raasta fenkolit, silppua sipuli ja murskaa pistaasit.

Paista fenkoleita ja pistaaseja pekonin rasvassa kunnes fenkoli hieman pehmenee.

Mausta suolalla,pippurilla ja sitruunankuorella.

Leikkaa paahtopaistit kyljestä auki ja suolaa ja pippuroi ne.

Lusikoi sisään täyte ja solmi paistit kiinni paistilangan avulla.

Aseta langan alle 1 oksa timjamia ja rosmariinia jokaiseen nyyttiin.

Paista nyytteihin väri pannulla voi-öljyseoksessa n. 2 min per puoli.

Kypsennä vielä 170asteissa uunissa 12 min.

Anna levätä n. 8 min, leikkaa langat pois ja tarjoa esim. tsatsikin ja riisin kera.

MITÄ PIDIT?
0