


Pistaaseilla & fenkolilla täytettyä karitsaa
Tässä herkullinen karitsaresepti esimerkiksi pääsiäistä silmällä pitäen.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
karitsan paahtopaistia (n.160g kpl)
80 g
pekonia
1
fenkoli
60 g
pistaasipähkinää
4
timjamin oksaa
4
rosmariini oksa
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli silputtuna
½
sitruunan kuori raastettuna
- Pilko pekoni pieneksi ja ruskista pekoni kuumalla pannulla.
- Nosta sitten pekonit paperin päälle, mutta jätä pannulle jäänyt rasva.
- Raasta fenkolit, silppua sipuli ja murskaa pistaasit.
- Paista fenkoleita ja pistaaseja pekonin rasvassa, kunnes fenkoli hieman pehmenee.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.
- Leikkaa paahtopaistit kyljestä auki ja suolaa ja pippuroi ne.
- Lusikoi sisään täyte ja solmi paistit kiinni paistilangan avulla.
- Aseta langan alle 1 oksa timjamia ja rosmariinia jokaiseen nyyttiin.
- Paista nyytteihin väri pannulla voi-öljyseoksessa n. 2 min per puoli.
- 10Kypsennä vielä 170-asteisessa uunissa 12 min.
- 11Anna levätä n. 8 min, leikkaa langat pois ja tarjoa esim. tsatsikin ja riisin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat