Maku

Pistaaseilla & Fenkolilla täytettyä karitsaa

0
0

Pistaaseilla & Fenkolilla täytettyä karitsaa

Tässä herkullinen karitsaresepti esim. pääsiäistä silmällä pitäen.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkaritsan paahtopaistia (n.160g kpl)
  • 80 gpekonia
  • 1 kplfenkoli
  • 60 gpistaasipähkinää
  • 4 kpltimjamin oksaa
  • 4 kplrosmariini oksa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • ½ kplsitruunan kuori raastettuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Pilko pekoni pieneksi ja ruskista pekoni kuumalla pannulla

Nosta sitten pekonit paperin päälle mutta jätä pannulle jäänyt rasva

Raasta fenkolit, silppua sipuli ja murskaa pistaasit

Paista fenkoleita ja pistaaseja pekonin rasvassa kunnes fenkoli hieman pehmenee

Mausta suolalla,pippurilla ja sitruunankuorella

Leikkaa paahtopaistit kyljestä auki ja suolaa ja pippuroi ne

Lusikoi sisään täyte ja solmi paistit kiinni paistilangan avulla

Aseta langan alle 1 oksa timjamia ja rosmariinia jokaiseen nyyttiin

Paista nyytteihin väri pannulla voi-öljyseoksessa n.2min per puoli

Kypsennä vielä 170asteissa uunissa 12min

Anna levätä n.8min, leikkaa langat pois ja tarjoa esim. tsatsikin ja riisin kera

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä