Maku

Pirkon klassikkoresepti: herrasväen pikkuleivät

2 h 45 min
5
2

Pirkon klassikkoresepti: herrasväen pikkuleivät

Lukijamme Pirkon klassiset herrasväen pikkuleivät yhdistävät murotaikinan ja vadelmahillon. Ihanat pikkuherkut maistuvat kaikille: vastapaistettuina täytetyt herrasväenleivät ovat ihanan mureita, jääkaapissa peitettynä levänneet herkullisen pehmeitä. 
Teksti Pirkko Latvala, Sofie Sergelius
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 250 gvoita
  • 2 dlsokeria (noin 200 g)
  • 1 kplmunaa
  • 8 dlvehnäjauhoja (noin 450 g)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkuohukermaa

Täyte

  • 500 gvadelmamarmeladia (tai kiinteää hilloa, tai aprikoosihilloa)

Pinnalle

  • 1 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Valmista herrasväen pikkuleivät näin:

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

Lisää joukkoon muna hyvin vatkaen.

Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään. (Taikinaan ei tarvita leivinjauhetta.)

Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää välillä kermaa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota levystä pikkuleipäpaloja pyöreällä muotilla (Ø 3–4 cm). Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä.

Täytä pikkuleivät. Levitä ohut kerros vadelmamarmeladia yhdelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi.

Pyörittele täytetyt herrasväen pikkuleivät sokerissa.

Vinkki!

* Voit helpottaa juhlavalmisteluja pakastamalla valmiit pikkuleivät valmiiksi paistettuina.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä