Maku

Pippuriset jauheliha-maksapihvit

40 min
4.8
2

Pippuriset jauheliha-maksapihvit

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 dlruokakermaa
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 300 gnaudanmaksaa (jauhettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkllihafondia
  • 1 1/2 tlpippurisekoitusta (rouhittuna)

Paistamiseen

  • 2 rklmargariinia (rasvaa 60 %)

Kastike

  • 3 dlruokakermaa
  • 125 gtuorejuustoa (pippuri)
  • 1 rklsinappia
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklkonjakkia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sekoita korppujauhot ruokakermaan turpoamaan. Lisää joukkoon jauheliha, maksa, muna, sipuli, fondi ja pippurisekoitus. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin pihvejä ja paista ne pannulla. Nosta pihvit uunivuokaan ja pane 150 asteiseen uuniin kastikkeen valmistamisen ajaksi.

Kuumenna kastikkeen kerma kattilassa. Liuota paloiteltu juusto kerman joukkoon. Mausta kastike sinapilla, soijakastikkeella ja halutessasi konjakilla.

Kaada kastike pippuristen jauheliha-maksapihvien päälle ja tarjoa lohkoperunoiden ja raikkaan salaatin kera.

•Keliaakikon pihvit saat käyttämällä gluteenitonta korppujauhetta.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä