Piparminttusuklaat

1 h 50 min
5
0

Piparminttusuklaat

GL
MU
0
5
Valmista itse minttusuklaakonvehteja! Tässä piparminttusuklaassa tumman suklaakerroksen alla piilottelee pehmeän kermainen piparminttupallero.
Teksti Tanja Pellikka, Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (70 kpl)

  • 397 gkondensoitua maitoa (makeutettua, 1 prk)
  • 11 dltomusokeria (noin)
  • 1 1/2 - 2 tlpiparminttuaromia

Kuorrutus

  • 300 gtummaa suklaata
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista piparminttukonvehdit näin:

Kaada kondensoitu maito kulhoon ja siivilöi päälle tomusokeria.

Lisää piparminttuaromi ja sekoita massa tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Pyörittele massasta pieniä palloja (Ø 2 cm) ja paina ne litteämmiksi. Nosta makeiset takaisin kylmään.

Paloittele suklaa kulhoon ja lisää voi. Sulata mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi.

Upota makeiset suklaasulaan, valuta ja nosta lautaselle kovettumaan.

Säilytä piparminttusuklaat tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä