Piparminttusuklaat
gluteeniton
munaton
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Valmista itse minttusuklaakonvehteja! Tässä piparminttusuklaassa tumman suklaakerroksen alla piilottelee pehmeän kermainen piparminttupallero.

Reseptin ainekset 70 kpl
397 gkondensoitua maitoa (makeutettua, 1 prk)
11 dltomusokeria (noin)
1 1/2 - 2 tlpiparminttuaromia
Kuorrutus
300 gtummaa suklaata
50 gvoita
Valmista piparminttukonvehdit näin:
Kaada kondensoitu maito kulhoon ja siivilöi päälle tomusokeria.
Lisää piparminttuaromi ja sekoita massa tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla. Anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Pyörittele massasta pieniä palloja (Ø 2 cm) ja paina ne litteämmiksi. Nosta makeiset takaisin kylmään.
Paloittele suklaa kulhoon ja lisää voi. Sulata mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi.
Upota makeiset suklaasulaan, valuta ja nosta lautaselle kovettumaan.
Säilytä piparminttusuklaat tiiviissä rasiassa jääkaapissa.