Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparjuuri-lohitäytteiset tuulihatut

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
24.4.2013
Reseptin ainekset
80 kpl
Taikina
2 1/2 dl
vettä
125 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
4 kpl
munaa (M-kokoisia)
2 1/2 tl
piparjuuritahnaa
Täyte
300 g
graavilohta
50 g
kevätsipulia
250 g
smetanaa
200 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
2 tl
piparjuuritahnaa
1 tl
sitruunamehua
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa

Aloita tuulihattujen valmistus kuumentamalla vesi ja rasva kiehuvaksi kattilassa. Nosta liedeltä.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Nosta kattila takaisin liedelle ja keitä voimakkaasti sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Vatkaa munat sähkövatkaimella taikinaan yksi kerrallaan. Lisää samalla piparjuuritahna.

Pursota taikinasta pieniä tuulihattuja leivinpaperoidulle pellille.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tuulihattujen koosta riippuen 15–18 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ennen paistamisen loppuvaihetta, jotta tuulihatut eivät laske!

Valmista täyte. Leikkaa graavilohi ja kevätsipuli aivan hienoksi. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Tarkista maku.

Siirrä seos teräväkärkisellä, keskikokoisella suuttimella varustettuun pursottimeen.

Täytä tuulihatut juhlapäivän aamuna. Työnnä tylla tuulihatun pehmeästä reunasta sisään ja pursota täyte hattuihin.

Tarjoa piparjuuri-lohitäytteiset tuulihatut juhlapöydän suolaisena naposteltavana.

  • Retroleivonnaisina tunnetut tuulihatut taipuvat tämän kevään juhlaan, kun taikina maustetaan piparjuurella ja lohitäyte korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt