Maku

Piparjuuri-lohitäytteiset tuulihatut

2 h
4.1
0

Piparjuuri-lohitäytteiset tuulihatut

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlvettä
  • 125 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 4 kplmunaa (M-kokoisia)
  • 2 1/2 tlpiparjuuritahnaa

Täyte

  • 300 ggraavilohta
  • 50 gkevätsipulia
  • 250 gsmetanaa
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 2 tlpiparjuuritahnaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Aloita tuulihattujen valmistus kuumentamalla vesi ja rasva kiehuvaksi kattilassa. Nosta liedeltä.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Nosta kattila takaisin liedelle ja keitä voimakkaasti sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Vatkaa munat sähkövatkaimella taikinaan yksi kerrallaan. Lisää samalla piparjuuritahna.

Pursota taikinasta pieniä tuulihattuja leivinpaperoidulle pellille.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tuulihattujen koosta riippuen 15–18 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ennen paistamisen loppuvaihetta, jotta tuulihatut eivät laske!

Valmista täyte. Leikkaa graavilohi ja kevätsipuli aivan hienoksi. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Tarkista maku.

Siirrä seos teräväkärkisellä, keskikokoisella suuttimella varustettuun pursottimeen.

Täytä tuulihatut juhlapäivän aamuna. Työnnä tylla tuulihatun pehmeästä reunasta sisään ja pursota täyte hattuihin.

Tarjoa piparjuuri-lohitäytteiset tuulihatut juhlapöydän suolaisena naposteltavana.

  • Retroleivonnaisina tunnetut tuulihatut taipuvat tämän kevään juhlaan, kun taikina maustetaan piparjuurella ja lohitäyte korianterilla.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä