Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinaattiuunimunakas eli pinaatti-frittata

23.4.2012
Reseptin ainekset
200 g
tuoretta pinaattia
2-3
uutta sipulia varsineen
2
tomaattia
8
kananmunaa
1 dl
maitoa, kermaa tai vettä
½-1 tl
suolaa
mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä
5-6 viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
(1 pallo/200 g mozzarellaa)
LISÄKSI:
rukolaa
oliiviöljyä

1. Poista pinaateista lehtiruoti repäisemällä. Viipaloi sipuli varsineen. Lohko tomaatit.

2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää neste. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa, jossa on metallinen kahva. Kuullota sipuli ja pinaatti öljyssä.

4. Siirrä pannu pois liedeltä. Lisää munakasmassa ja sen päälle tomaatinlohkot sekä ilmakuivattu kinkku (ja revittyjä paloja mozzarellasta).

5. Kypsennä munakasta 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laita grillivastus päälle ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.

6. Pyörittele reilu nippu rukolanlehtiä tilkassa öljyä ja nosta frittatan päälle ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit valmistaa frittatan myös piiras- tai uunivuoassa. Voitele vuoka ja leikkaa pohjalle vielä­ leivinpaperi, niin frittata irtoaa helpommin. Kuullota pinaatti ja sipuli pannulla, siirrä vuokaan ja jatka valmistusta muuten kuten ohjeessa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt