Kotivinkki

Pinaattiuunimunakas eli pinaatti-frittata

0
0

Pinaattiuunimunakas eli pinaatti-frittata

Teksti Kotivinkki
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gtuoretta pinaattia
  • 2-3uutta sipulia varsineen
  • 2tomaattia
  • 8kananmunaa
  • 1 dlmaitoa, kermaa tai vettä
  • ½-1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5-6 viipalettailmakuivattua kinkkua
  • (1 pallo/200 g mozzarellaa)

LISÄKSI:

  • rukolaa
  • oliiviöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Poista pinaateista lehtiruoti repäisemällä. Viipaloi sipuli varsineen. Lohko tomaatit.

2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää neste. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa, jossa on metallinen kahva. Kuullota sipuli ja pinaatti öljyssä.

4. Siirrä pannu pois liedeltä. Lisää munakasmassa ja sen päälle tomaatinlohkot sekä ilmakuivattu kinkku (ja revittyjä paloja mozzarellasta).

5. Kypsennä munakasta 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laita grillivastus päälle ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.

6. Pyörittele reilu nippu rukolanlehtiä tilkassa öljyä ja nosta frittatan päälle ennen tarjoilua.

Vinkki!

Vinkki: Voit valmistaa frittatan myös piiras- tai uunivuoassa. Voitele vuoka ja leikkaa pohjalle vielä­ leivinpaperi, niin frittata irtoaa helpommin. Kuullota pinaatti ja sipuli pannulla, siirrä vuokaan ja jatka valmistusta muuten kuten ohjeessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä