


Pinaatti-uunimunakas ja talven fetasalaatti
Täyttävä pinaatti-uunimunakas ja fetasalaatti maistuvat vaikka lounaaksi.
Reseptin ainekset
Pinaatti-uunimunakas
1
sipuli
1 rkl
öljyä
1 ps (150 g)
pakastepinaattia
1 prk
raejuustoa
4
kananmunaa
1 tl
suolaa
mustapippuria
rasvaa vuoan voiteluun
2-3
paahtoleipää kuutioina
Pinaatti-uunimunakas – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää pinaatti ja anna sen sulaa. Siirrä seos kulhoon.
- Sekoita pinaattiseokseen raejuusto. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita tasaiseksi munakasmassaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Voitele uunivuoka ja kaada massa siihen. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja ripottele munakkaan päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin keskiosassa 20–30 minuuttia, kunnes pinaatti-uunimunakas on hyytynyt. Tarjoile salaatin kanssa.
Fetasalaatti
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi.
- Yhdistä kasvikset ja mausta ne suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin.
- Murusta kasvisten päälle fetaa ja hienonna joukkoon tuoretta minttua. Viimeistele halutessasi oliiveilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat