Kotivinkki

Pinaatti-uunimunakas ja talven fetasalaatti

{
Aktiivinen
Passiivinen
Täyttävä pinaatti-uunimunakas ja fetasalaatti maistuvat vaikka lounaaksi.
4.3
0
Julkaistu: 9.3.2013


Ainekset

Munakas

  • 1sipuli
  • 1 rklöljyä
  • 1 ps (150 g)pakastepinaattia
  • 1 prkraejuustoa
  • 4kananmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • 2-3paahtoleipää kuutioina
Tulosta

Munakas

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää pinaatti ja anna sen sulaa. Siirrä seos kulhoon.

2. Sekoita pinaattiseokseen raejuusto. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita tasaiseksi munakasmassaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele uunivuoka ja kaada massa siihen. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja ripottele munakkaan päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin keskiosassa 20–30 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Tarjoile salaatin kanssa.

Fetasalaatti

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi.

2. Yhdistä kasvikset ja mausta ne suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin.

3. Murusta kasvisten päälle fetaa ja hienonna joukkoon tuoretta minttua. Viimeistele halutessasi oliiveilla.

Kommentoi »