Maku

Pinaatti-mozzarellapizza

35 min
0
0

Pinaatti-mozzarellapizza

LA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Pizzataikina

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 12 ghiivaa
  • 3 1/2 dlsämpyläjauhoja
  • 1/4 dlrypsiöljyä

Täyte

  • 200 gpinaattia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 2 kpltomaattia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 200 gmozzarellajuustoa
  • 2 rklrusinoita
  • 2 rklpinjansiemeniä
  • 10 kploliiveja
  • 50 gsalamia (viipaloituna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita pizzataikinan lämpimään veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää loput jauhot sekä öljy ja sekoita taikinaksi. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Huuhtaise pinaatinlehdet ja höyrytä niitä hetki tai keitä ne pienessä vesitilkassa. Kaada kylmää vettä pinaatinlehtien päälle, valuta ja linkoa lehdet salaattilingossa.
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Valuta mozzarella ja leikkaa 125 grammaa juustoa kahdeksaksi lohkoksi. Raasta loppu juusto.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, siirrä palat leivinpaperoiduille pelleille ja taputtele ne jauhotetuin käsin pyöreiksi pizzapohjiksi.
Levitä ensin tomaattiviipaleet pohjien päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Jaa mozzarellaraaste, pinaatinlehdet, mozzarellalohkot, rusinat, pinjansiemenet, oliivit ja salamiviipaleet päälle. Paista noin 10 minuuttia. Nauti vastavalmistuneena ja rapeana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä