Maku

Pimientos de padron

20 min
GL
MA
MU
4.18
1

Trendikkäät pikkupaprikat tulevat Padrónista, Espanjan Galician maakunnasta. Yleensä nämä vihreät pikkupaprikat ovat mietoja, mutta noin joka kymmenes niistä on tulinen. Paista paprikat pannulla ja nauti jännityksestä!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gpaprikaa (12 kpl pientä vihreää pimientos de Padron -paprikaa)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Huuhtele ja kuivaa kokonaiset paprikat huolellisesti. Jos paprikoihin jää vettä, ne räiskyvät öljyssä voimakkaasti.

Kuumenna öljy pannulla todella kuumaksi. Lisää paprikat. Paista kovalla lämmöllä, kunnes paprikat saavat pintaansa mustat laikut.

Valuta paprikat talouspaperin päällä lautasella.

Siirrä paprikat kulhoon ja mausta sormisuolalla. Tarjoa heti lisäkkeenä tai näppipalana.

MITÄ PIDIT?
4.18