


trendikäs sinappikaviaari
Pikkelöidyt sinapinsiemenet – sinappi tarjotaan nyt trendikkäästi kaviaarina
15 min
Helppo 1-2-3-pikkelöintiliemi, eli 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä, maustaa sinapinsiemenet herkuksi, joka maistuu kala-, kana- ja liharuokien, perunan ja makkaran kanssa sekä hodarin välissä.
Reseptin ainekset
noin 2 dl
1 dl
sinapinsiemeniä
1½ dl
vettä
1 dl
sokeria
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ tl
suolaa
Pikkelöidyt sinapinsiemenet – ohje:
- Laita kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes seos sakenee hieman ja sinapinsiemenet ovat pulleita ja pehmeitä.
- Lusikoi siemenet liemineen puhtaaseen purkkiin, sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Siirrä purkki jääkaappiin. Siemenet imevät purkitettuna vielä lientä ja turpoavat ja pehmenevät lisää. Jos seos sakenee liikaa, siihen voi lisätä tilkan etikkaa. Ne ovat käyttövalmiita vuorokauden kuluttua.
Vinkki!
Siemenet säilyvät jääkaapissa useita viikkoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat