


pikkukalannälkään!
Pikkelöidyt muikut – paistetut muikut ovat vielä parempia, kun ne uitetaan etikkaliemessä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Suomalainen klassikko tehdään nyt uudella twistillä: paista leivitetyt muikut ensin rapeiksi ja marinoi sitten maukkaassa pikkeliliemessä.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
muikkuja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
½ dl
rypsiöljyä
Liemi
1 ½ dl
vettä
1 dl
sokeria
½ dl
etikkaa
5
maustepippuria
½ tl
suolaa
Lisäksi
1
punasipuli
3 rkl
timjamia hienonnettuna
Pikkelöidyt muikut – ohje:
- Sekoita ruisjauhot ja suola. Kääntele muikut jauhoseoksessa ja paista muikut pannulla rypsiöljyssä rapeiksi.
- Laita muikut vuokaan. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Laita sipulirenkaat ja timjami muikkujen päälle.
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka ja mausteet. Kiehauta ja kaada liemi muikkujen päälle. Anna maustua 30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat