Maku

Pikkelöidyt kasvikset – hapokas ja raikas lisuke valmistuu helposti hölskyttelemällä

2 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen2 h
Pikkelöidyt kasvikset ovat samaan aikaan raikkaita ja hapokkaita. Viinietikkaliemessä herkullisiksi marinoituneet porkkanat, retiisit ja kukkakaalit sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa ruoalle. Kokeile ja jää koukkuun!
GL
LA
MA
MU
VE
4.2
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

  • 3kesäporkkanaa
  • 10retiisiä
  • 1kukkakaali
  • 1jalapeno

Liemi

  • 3 dlvettä
  • 1 ½ dlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlsokeria

Lisäksi

  • 1 rklpersiljaa
Tulosta

Pikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:

  1. Leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko retiisit 6 osaan. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi jalapeno. Nosta kasvikset kannelliseen astiaan.
  2. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kumoa liemi kasvisten päälle ja sulje astia. Anna pikkelöityä 1–2 tuntia. Hölskyttele astiaa ahkerasti pikkelöitymisen aikana.
  3. Valuta kasvikset ennen tarjoamista ja viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile pikkelöidyt kasvikset esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.
MITÄ PIDIT?
4.2