Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pikkelöidyt kasvikset – hapokas ja raikas lisuke valmistuu helposti hölskyttelemällä

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pikkelöidyt kasvikset ovat samaan aikaan raikkaita ja hapokkaita. Viinietikkaliemessä herkullisiksi marinoituneet porkkanat, retiisit ja kukkakaalit sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa ruoalle. Kokeile ja jää koukkuun!

15.7.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
3
kesäporkkanaa
10
retiisiä
1
kukkakaali
1
jalapeno
Liemi
3 dl
vettä
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
Lisäksi
1 rkl
persiljaa

Pikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:

  1. Leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko retiisit 6 osaan. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi jalapeno. Nosta kasvikset kannelliseen astiaan.
  2. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kumoa liemi kasvisten päälle ja sulje astia. Anna pikkelöityä 1–2 tuntia. Hölskyttele astiaa ahkerasti pikkelöitymisen aikana.
  3. Valuta kasvikset ennen tarjoamista ja viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile pikkelöidyt kasvikset esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt