3,9(7)
Pikkelöidyt kasvikset – hapokas ja raikas lisuke valmistuu helposti hölskyttelemällä
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Pikkelöidyt kasvikset ovat samaan aikaan raikkaita ja hapokkaita. Viinietikkaliemessä herkullisiksi marinoituneet porkkanat, retiisit ja kukkakaalit sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa ruoalle. Kokeile ja jää koukkuun!
Julkaistu 15.7.2019
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
3kesäporkkanaa
10retiisiä
1kukkakaali
1jalapeno
Liemi
3 dlvettä
1 ½ dlvalkoviinietikkaa
1 dlsokeria
Lisäksi
1 rklpersiljaa

Pikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:

  1. Leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko retiisit 6 osaan. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi jalapeno. Nosta kasvikset kannelliseen astiaan.
  2. Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kumoa liemi kasvisten päälle ja sulje astia. Anna pikkelöityä 1–2 tuntia. Hölskyttele astiaa ahkerasti pikkelöitymisen aikana.
  3. Valuta kasvikset ennen tarjoamista ja viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile pikkelöidyt kasvikset esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.
1 kommentti