Pikkelöidyt kasvikset – hapokas ja raikas lisuke valmistuu helposti hölskyttelemällä
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Pikkelöidyt kasvikset ovat samaan aikaan raikkaita ja hapokkaita. Viinietikkaliemessä herkullisiksi marinoituneet porkkanat, retiisit ja kukkakaalit sopivat lisukkeeksi lähes mille tahansa ruoalle. Kokeile ja jää koukkuun!

Reseptin ainekset 6 annosta
3kesäporkkanaa
10retiisiä
1kukkakaali
1jalapeno
Liemi
3 dlvettä
1 ½ dlvalkoviinietikkaa
1 dlsokeria
Lisäksi
1 rklpersiljaa
Pikkelöidyt kasvikset valmistuvat näin:
- Leikkaa porkkanat lanteiksi. Lohko retiisit 6 osaan. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi jalapeno. Nosta kasvikset kannelliseen astiaan.
- Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Kumoa liemi kasvisten päälle ja sulje astia. Anna pikkelöityä 1–2 tuntia. Hölskyttele astiaa ahkerasti pikkelöitymisen aikana.
- Valuta kasvikset ennen tarjoamista ja viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoile pikkelöidyt kasvikset esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.