Maku

Pikapikkelöidyt vihannekset

2 h 30 min
GL
MA
MU
0
0

Pikapikkelöidyt vihannekset maustetaan tulisiksi meksikolaisittain. Tarjoile kasvikset alkupalana tai kokeile niitä voileipien tai tortillojen täytteenä. Tuore korianteri on täydellinen lisämauste.
Tulosta
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplfenkolia
  • 1 kplkesäkurpitsaa

Liemi

  • 3 dlvalkoviinietikkaa
  • 3 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkorianterinsiemeniä
  • 2 tlsuolaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Pese kasvikset huolellisesti. Kuori porkkanat halutessasi. Leikkaa kasvikset samankokoisiksi tikuiksi. Lado kasvikset puhtaaseen 1 1/2 litran tölkkiin.

Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, korianterinsiemenet ja suola. Lisää myös kuoritut valkosipulinkynnet sekä halkaistu chili, josta on poistettu siemenet.

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä 15 minuuttia.

Kaada lämmin liemi vihannesten päälle. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia.

Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa viikon tai pari.

MITÄ PIDIT?
0