Maku

Pikapikkelöidyt vihannekset

2 h 30 min
0
0

Pikapikkelöidyt vihannekset

GL
MA
MU
0
0
Pikapikkelöidyt vihannekset maustetaan tulisiksi meksikolaisittain. Tarjoile kasvikset alkupalana tai kokeile niitä voileipien tai tortillojen täytteenä. Tuore korianteri on täydellinen lisämauste.
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplfenkolia
  • 1 kplkesäkurpitsaa

Liemi

  • 3 dlvalkoviinietikkaa
  • 3 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkorianterinsiemeniä
  • 2 tlsuolaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Pese kasvikset huolellisesti. Kuori porkkanat halutessasi. Leikkaa kasvikset samankokoisiksi tikuiksi. Lado kasvikset puhtaaseen 1 1/2 litran tölkkiin.

Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, korianterinsiemenet ja suola. Lisää myös kuoritut valkosipulinkynnet sekä halkaistu chili, josta on poistettu siemenet.

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä 15 minuuttia.

Kaada lämmin liemi vihannesten päälle. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia.

Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa viikon tai pari.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä