


Pikapikkelöidyt vihannekset
Pikapikkelöidyt vihannekset maustetaan tulisiksi meksikolaisittain. Tarjoile kasvikset alkupalana tai kokeile niitä voileipien tai tortillojen täytteenä. Tuore korianteri on täydellinen lisämauste.
Pese kasvikset huolellisesti. Kuori porkkanat halutessasi. Leikkaa kasvikset samankokoisiksi tikuiksi. Lado kasvikset puhtaaseen 1 1/2 litran tölkkiin.
Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, korianterinsiemenet ja suola. Lisää myös kuoritut valkosipulinkynnet sekä halkaistu chili, josta on poistettu siemenet.
Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä 15 minuuttia.
Kaada lämmin liemi vihannesten päälle. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia.
Pikapikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa viikon tai pari.