Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pikapikkelöidyt punajuuret

Kiehauta etikkainen mausteliemi kattilassa ja kaada se ohuiden punajuurisiivujen päälle purkkiin. Muutaman tunnin päästä pääset nauttimaan ihanan mausteisista punajuurista!

20.9.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
800 g
punajuuria
2 tl
karkeaa merisuolaa
4 dl
valkoviinietikkaa
1 1/2 dl
vettä
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
maustepippureita
2 rkl
hunajaa

Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi siivuiksi. Todella ohuet siivut onnistuvat parhaiten mandoliinilla.

Laita punajuurisiivut kulhoon ja ripottele joukkoon suola. Sekoita suola hyvin punajuuriin ja anna maustua 5 minuuttia.

Huuhtele punajuuret siivilässä. Lado punajuurisiivun puhtaisiin säilykepurkkeihin.

Sekoita kattilassa etikka, vesi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seos kiehuvaksi kuumalla liedellä.

Kaada kuuma mausteliemi punajuurien päälle purkkeihin. Täytä purkit liemellä ja sulje kannet tiiviisti.

Jäähdytä purkit ja nosta jääkaappiin. Punajuuret ovat maustuneet jo muutamassa tunnissa – parhaimmillaan ne ovat seuraavana päivänä. Punajuuret säilyvät jääkaapissa viikon.

Voit pikkelöidä samalla myös vaikkapa purkillisen sipulirenkaita!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt