Maku

Pikapikkelöidyt punajuuret

{
Aktiivinen
Passiivinen
Kiehauta etikkainen mausteliemi kattilassa ja kaada se ohuiden punajuurisiivujen päälle purkkiin. Muutaman tunnin päästä pääset nauttimaan ihanan mausteisista punajuurista!
4.4
0
Julkaistu: 20.9.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 800 gpunajuuria
  • 2 tlkarkeaa merisuolaa
  • 4 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 tlmaustepippureita
  • 2 rklhunajaa
Tulosta

Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi siivuiksi. Todella ohuet siivut onnistuvat parhaiten mandoliinilla.

Laita punajuurisiivut kulhoon ja ripottele joukkoon suola. Sekoita suola hyvin punajuuriin ja anna maustua 5 minuuttia.

Huuhtele punajuuret siivilässä. Lado punajuurisiivun puhtaisiin säilykepurkkeihin.

Sekoita kattilassa etikka, vesi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seos kiehuvaksi kuumalla liedellä.

Kaada kuuma mausteliemi punajuurien päälle purkkeihin. Täytä purkit liemellä ja sulje kannet tiiviisti.

Jäähdytä purkit ja nosta jääkaappiin. Punajuuret ovat maustuneet jo muutamassa tunnissa – parhaimmillaan ne ovat seuraavana päivänä. Punajuuret säilyvät jääkaapissa viikon.

Voit pikkelöidä samalla myös vaikkapa purkillisen sipulirenkaita!
Kommentoi »