Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vartti uunissa

Pikapaahdetut mansikat – nerokas kikka antaa mansikoille lisämakua!

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Paahtaminen antaa mansikoille lisämakua. Tällä keinolla pelastat myös hieman mauttomammat tai vähän raaemmat mansikat. Tarjoa mascarponevaahdon kanssa.

8.7.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 l
mansikoita
½ dl
sokeria
2 rkl
vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1
limen tai ½ sitruunan mehu
1
vaniljatanko
2–3 rkl
timjamia hienonnettuna
Mascarponevaahto
1 prk (2 dl)
vispikermaa
1 prk (250 g)
mascarponejuustoa
3 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
muutama cantuccinikeksi

Pikapaahdetut mansikat – ohje:

  1. Poista mansikoista kannat ja halkaise ne, isommat voi leikata pitkittäin myös neljään osaan.
  2. Levitä mansikat uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri ja valuta siirappi ja sitrusmehu.
  3. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa sen sisus uunivuokaan mansikoiden kanssa. Laita myös halkaistu tanko vuokaan. Ripottele lopuksi päälle timjamia. Kääntele varoavasti.
  4. Paahda mansikoita 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.Anna jäähtyä.
  5. Valmista mascarponevaahto. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon mascarponejuusto sekä sokerit.
  6. Lusikoi annoskulhoihin mascarponevaahtoa ja mansikoita liemineen. Murenna päälle cantuccinikeksejä.

Vinkki!

Pikapaahdetut mansikat sopivat myös esimerkiksi lettujen ja jogurtin kanssa tarjottavaksi.

Mansikat paahtuvat uunissa vuoassa ihanan meheviksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt