


Vartti uunissa
Pikapaahdetut mansikat – nerokas kikka antaa mansikoille lisämakua!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Paahtaminen antaa mansikoille lisämakua. Tällä keinolla pelastat myös hieman mauttomammat tai vähän raaemmat mansikat. Tarjoa mascarponevaahdon kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 l
mansikoita
½ dl
sokeria
2 rkl
vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1
limen tai ½ sitruunan mehu
1
vaniljatanko
2–3 rkl
timjamia hienonnettuna
Mascarponevaahto
1 prk (2 dl)
vispikermaa
1 prk (250 g)
mascarponejuustoa
3 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
muutama cantuccinikeksi
Pikapaahdetut mansikat – ohje:
- Poista mansikoista kannat ja halkaise ne, isommat voi leikata pitkittäin myös neljään osaan.
- Levitä mansikat uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri ja valuta siirappi ja sitrusmehu.
- Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa sen sisus uunivuokaan mansikoiden kanssa. Laita myös halkaistu tanko vuokaan. Ripottele lopuksi päälle timjamia. Kääntele varoavasti.
- Paahda mansikoita 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.Anna jäähtyä.
- Valmista mascarponevaahto. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon mascarponejuusto sekä sokerit.
- Lusikoi annoskulhoihin mascarponevaahtoa ja mansikoita liemineen. Murenna päälle cantuccinikeksejä.
Vinkki!
Pikapaahdetut mansikat sopivat myös esimerkiksi lettujen ja jogurtin kanssa tarjottavaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat